Ενώ η Αθήνα εντάσσει τις τουρκικές ενέργειες στην επίδειξη ρητορικής και στα αφηγήματα του Ερντογάν, επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Άγκυρα έχει ήδη σχεδιάσει προσπάθεια επιθετικής ενέργειας στη βραχονησίδα Χταπόδια, μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου, στις συντεταγμένες 37.41Ν 25.57 Ε, δηλαδή περίπου 30 χλμ. ανατολικά της μέσης του Αιγαίου (25ος μεσημβρινός) καθώς και προσπάθεια στη βραχονησίδα Μελαμπιοί ή Μελάντιοι.
Της Κύρας Αδάμ
Μια τέτοια τουρκική προσπάθεια -που είναι άγνωστο πότε θα εκδηλωθεί-βασίζεται αποκλειστικά στην επιπολαιότητα της κυβέρνησης, η οποία παράνομα, ψευδώς και από το πουθενά εντάσσει τις βραχονησίδες του Αιγαίου στις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων.
Από την αρχή του έτους υπάρχει συνεχής τουρκική ναυτική και αεροπορική παρουσία στις δύο αυτές βραχονησίδες, με παράνομες διεθνείς τουρκικές αγγελίες για εκτέλεση ασκήσεων με πυρά. Παράλληλα και σε μόνιμη χρονικά βάση, τουρκικά UAV’s, F-16 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πετάνε πάνω από αυτές τις βραχονησίδες, οι οποίες απέχουν 28 χλμ. περίπου από τις τουρκικές ακτές και βρίσκονται εντός της εμβέλειας των τουρκικών
οπλικών συστημάτων εδάφους – εδάφους.
Όπως φαίνεται στον χάρτη, η Αγκυρα προετοιμάζει προσπάθεια επιθετικής ενέργειας στην περιοχή από τις αρχές του έτους, με μόνιμη τουρκική στρατιωτική παρουσία, πρωτίστως στα
Χταπόδια (μεγάλη βραχονησίδα) αλλά και στους Μελαμπιούς, και εκτελεί συνεχείς ασκήσεις με πυρά.
Στόχος του Ερντογάν δεν είναι η κατάληψη των δύο αυτών βραχονησίδων ή και άλλων με μόνιμη παρουσία τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού, καθόσον δεν ρισκάρει εμπλοκή σε γενικευμένο πόλεμο. Στόχος της Αγκύρας είναι να οδηγήσει την Αθήνα στο ΔΔΧ ή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή σε διαιτησία ή σε διμερείς διαπραγματεύσεις, για να πάρει αμπάριζα και να θέσει θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος ορισμένων νήσων, και για να οδηγήσει σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Τυχόν εκδήλωση τουρκικής προσπάθειας επιθετικής ενέργειας στις δύο βραχονησίδες, και όχι μόνον, έχει στόχο την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και την αναίμακτη μοιρασιά του Αιγαίου, και βασίζεται στη διαχρονική ελληνική πολιτική του θεατή.
Θερμό επεισόδιο με άρωμα Ιμίων
Οποια επιθετική ενέργεια θα μπορούσε να εκδηλωθεί με αντιγραφή των Ιμίων είτε με προσάραξη πλοίων στις βραχονησίδες είτε με τοποθέτηση σιδερένιων ιστών με τουρκικά χρώματα είτε με τουρκικές σημαίες, ενώ παράλληλα θα είναι προετοιμασμένη η Αγκυρα για γενική εμπλοκή, ανάλογα με την αντίδραση της Αθήνας.
Έτσι, δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η αγκυροβόληση μεγάλων τουρκικών αλιευτικών πλησίον των νησίδων το 2021, δήθεν λόγω καιρού. Η προσπάθεια τουρκικής επιθετικής ενέργειας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενέργειες της Αγκύρας στο Αιγαίο, θα μπορούσε να υποστηριχθεί σε πρώτη φάση με UAV’s (έλεγχος, κατασκόπευση περιοχής), με τα οποία έχει κατακλύσει το τελευταίο διάστημα η Αγκυρα το Αιγαίο. Και ανάλογα με την αντίδραση της Αθήνας μπορεί να υπάρξει εμπλοκή του συνόλου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με USV’s (Unmanned Sea Vehicles), τα οποία σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια της Ρωσίας και αποτελούν μέγιστη απειλή για το Πολεμικό Ναυτικό (πρόκειται για μη επανδρωμένα μικρά υποβρύχια- τορπίλες).
Οι ανύπαρκτες αντιδράσεις της Ελλάδας στις 2.836 διεθνείς αγγελίες της Τουρκίας
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται σήμερα να πληρώσει τις αμαρτίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και, κυρίως, αυτές που δημιούργησε η ίδια τα τρία τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση αποφάσισε προσφάτως να διεθνοποιήσει τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες και, μάλιστα, με χάρτες. Πλην όμως ήρθε δεύτερη και καταϊδρωμένη, χώρια που οι χάρτες δεν
διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα, διότι δεν περιλαμβάνουν τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ.
Και τούτο διότι η Αγκυρα από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 2.836 διεθνείς αγγελίες, με τις οποίες ενημερώνει του πάντες ανά την υφήλιο ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων διότι εκτελεί ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά, ενώ παράλληλα έχει ενημερώσει 67 φορές όλους τους διεθνείς οργανισμούς και το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα, πέραν των ασκήσεων, παράνομα εξοπλίζει τα νησιά, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να μην αντιδρούν, λες και βρίσκονται στο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Αποτέλεσμα της ελληνικής πολιτικής αδράνειας είναι ο ΙCΑΟ να αποδέχεται τις θέσεις της Αγκυρας και το ΝΑΤΟ, στο οποίο βασίζεται η πολιτική Μητσοτάκη, με έγγραφη στρατιωτική διαταγή να απαγορεύει από το 2006 στα αεροσκάφη των νατοϊκών χωρών να πετάνε εγγύτερα των 6 ν.μ. των νήσων που περιλαμβάνονται στις συνθήκες, ακόμα και του Αη Στράτη που δεν περιλαμβάνεται σε καμιά συνθήκη.
Με αποτέλεσμα, έτσι, τα ελληνικά αεροσκάφη, όταν πετάνε πάνω από αυτά τα ελληνικά νησιά, να αναχαιτίζονται από τουρκικά νατοϊκά με εντολή του ΝΑΤΟ, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζουν τη διαταγή του.
Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει ως τεκμήριο τέσσερις πρόσφατες διεθνείς αγγελίες που εκδόθηκαν από τις 14-16 Ιουνίου του 2022, δηλαδή δύο κάθε ημέρα, με τις οποίες η Αγκυρα ενημερώνει τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.
Από το 2002 μέχρι σήμερα, σε όποια διαμαρτυρία ή διάβημα της Αθήνας για παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας για πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από βραχονησίδες του Αιγαίου η Αγκυρα απαντά μονίμως ότι «τα τουρκικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο βραχονησίδων του Αιγαίου οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με διεθνείς συνθήκες», με την Αθήνα να παριστάνει τον τυφλοπόντικα και τη στρουθοκάμηλο, και να μην αντιδρά.
Μολονότι όλα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών είναι ελληνικά -και αυτό τεκμαίρεται νομικά, διεθνολογικά και ιστορικά από τον συνδυασμό διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει και η Αγκυρα-, εντούτοις η κυβέρνηση δεν
αναγράφει τις συμβάσεις στην πρόσφατη επιστολή της προς τον ΟΗΕ, αλλά ψευδώς και παράνομα ότι οι βραχονησίδες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις συνθήκες. Ενώ στις συνθήκες δεν υπάρχει η λέξη «βραχονησίδες».
Αποτελεί ανώμαλη απορία γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί τις διεθνείς συμβάσεις για να αποδείξει ότι οι βραχονησίδες είναι ελληνικές και να χρησιμοποιεί ψευδώς και παράνομα ότι οι βραχονησίδες παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με τις συνθήκες. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά μόνον τουρκικές επεκτατικές βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας. Οποιες διαφορές επικαλείται η Αγκυρα τις εδραίωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με την πολιτική του τίποτα και των υποχωρήσεων, και οποιαδήποτε ελληνική συζήτηση για τις ανύπαρκτες νομικά διαφορές οδηγεί σε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και αναίμακτη μοιρασιά του Αιγαίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου