Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

ΕΑΒ: Αποφοίτησαν 209 σπουδαστές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνικών αεροσκαφών


Πραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνα (ΚΕΤΘ) η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) που παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Η τελετή έλαβε χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει παραχωρηθεί, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τη φιλοξενία και εξυπηρέτηση του προσωπικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Οι 209 απόφοιτοι αποτελούν το δεύτερο τμήμα από το Γενικό Επιτελείο των ΗΑΕ που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας περίπου 2,5 ετών, που έχει υπογράψει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με τα ΗΑΕ.

Το πρόγραμμα καλύπτει ένα φάσμα τεσσάρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα:

• Advanced Diploma in Military Aircraft Airframe and Powerplant Maintenance Engineering

• Advanced Diploma in Military Aircraft Avionics Maintenance Engineering

• Advanced Diploma in Military Aircraft Electronics Maintenance Engineering

• Advanced Diploma in Military Aircraft Mechanical Maintenance Engineering.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Major General Staff των ΗΑΕ, Sultan Muftah Alaryani, ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Sulaiman Hamed Salem Almazrouei, ο στρατιωτικός ακόλουθος των ΗΑΕ στην Ελλάδα, Colonel Saif Saeed Al Nuaimi, υψηλοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Αντώνης Οικονόμου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτριος Παπακώστας, καθώς και στελέχη της ΕΑΒ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) Δημ. Παπακώστας συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες και υπογράμμισε την υψηλή ποιότητα του προγράμματος του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΕΑΒ, τονίζοντας ότι οι προσδοκίες εφεξής είναι υψηλές.

Τόνισε, επίσης, την ισχυρή βούληση της διοίκησης της ΕΑΒ για την ενίσχυση των υποδομών του Εκπαιδευτικού Κέντρου με τη δημιουργία ακόμη δύο νέων κτιρίων στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους σπουδαστές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την προστιθέμενη αξία που θα προσδώσουν οι νέες υποδομές στο εκπαιδευτικό έργο. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των παπύρων στους αποφοίτους, ενώ παραδόθηκαν και τα βραβεία που απονέμει το πρόγραμμα στους τρεις αποφοίτους που αρίστευσαν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου