Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Καμπουρίδης για Συνθήκη της Λοζάνης: Πάγια τακτική η παραβίασή της από τους Τούρκους – Χρειάζεται επιθετική στρατηγική


Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λoζάνης (φωτ. αρχείου)

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία μίλησε σε εκδήλωση του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης» και του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης»

Η παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης δεν είναι πολιτική που ακολουθεί μόνο ο Ερντογάν αλλά είναι πάγια τακτική που ακολουθούν όλες τις τουρκικές κυβερνήσεις.

Την επισήμανση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης  με θέμα: Συνθήκη της Λοζάνης, 101 έτη Τουρκικής διαστρέβλωσης και παραβίασης ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάζαρος Καμπουρίδης.

Μιλώντας στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικόπολης Θεσσαλονίκης «Φίλων Κτενίδης», ο Λάζαρος Καμπουρίδης διευκρίνισε ότι οι παραβιάσεις γίνονται και σε θέματα που αφορούν εδαφική κυριαρχία (σύνορα) αλλά και σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Σημείωσε ότι η Τουρκία παρά τα προβλεπόμενα όχι μόνο κατέχει εδάφη άλλων χωρών, έχει αφανίσει όλες τις μειονότητες που ζούσαν στην τουρκική επικράτεια ενώ τις τελευταίες δεκαετίες έχει εστιάσει στην εξαφάνιση των Κούρδων.

Όπως είπε ενώ θα έπρεπε να είναι εγκαλούμενη για τις συνεχείς παραβιάσεις της Συνθήκης από όλες τις χώρες που την υπέγραψαν ως συμβαλλόμενα μέλη, έχει αναπτύξει δόγματα και πολιτικές οι οποίες απειλούν την εθνική μας κυριαρχία και κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη η Ελλάδα θα πρέπει να σχεδιάσει συγκεκριμένη στρατηγική με επιθετικά χαρακτηριστικά για να αναδείξει την ένοχη στάση της Τουρκίας.

Τόνισε μάλιστα ότι η Άγκυρα παρερμηνεύει τις αγαθές προθέσεις επίλυσης των διαφορών με διάλογο και αυξάνει τις αξιώσεις της οι  οποίες απειλούν όλο τον Ελληνισμό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: O δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου,  ο βουλευτής του κόμματος «ΝΙΚΗ» Νίκος Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο επίτιμος πρόξενος της Αρμενίας Άκης Δογκιτζιάν, ο  εκπρόσωπος της Αρμενικής κοινότητας Θεσσαλονίκης Τιγκράν Μπλετζιάν, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, o πρόεδρος Ακριτών Πόντου Σταυρούπολης Κώστας Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι διαφόρων Ποντιακών Σωματείων και πυκνό ακροατήριο.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου