Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

O σπάνιος σηματοτηλέγραφος των Κυθήρων αναβιώνει ψηφιακά


Το κτίριο του Σηματοτηλέγραφου που βρίσκεται στη βόρεια άκρη των Κυθήρων.

Ηταν μια τυχαία ανακάλυψη του ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ, του πανεπιστημιακού δασκάλου και αρχιτέκτονα που ταύτισε το όνομά του με τη συντήρηση των μνημείων της Ακρόπολης. Κάνοντας διακοπές πριν από κάποια χρόνια στα Κύθηρα, εντόπισε ένα μισογκρεμισμένο κτίριο στο Ακρωτήριο Σπάθα κοντά στον φάρο Μουδαρίου στο βόρειο τμήμα του νησιού. 

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ


Το 1920 ο Αδόλφος Χίτλερ παρουσίασε ένα πρόγραμμα το οποίο έκανε ξεκάθαρο ότι θα διαχωρίσει τους Εβραίους στερώντας τους τα πολιτικά και νομικά τους δικαιώματα. Η Ναζιστική προπαγάνδα εκμεταλλεύτηκε εικόνες και στερεότυπα που προϋπήρχαν για να παρουσιάσει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τους Εβραίους

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ


Με το καλημερα, στη σελιδα 3 κανει λογο για την κοινωνικη κατασκευη του φυλου. Για οσους δεν γνωριζουν, αυτη ειναι Η ΚΥΡΙΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ. Χωρις αυτη, ΔΕΝ υπαρχει φεμινισμος.

Προτρεπουν δηλαδη τους δασκαλους να μαθουν στα παιδια οτι υπαρχουν πολλαπλα φυλα, οτι η "πατριαρχια" με λιγα λογια κατασκευασε το γυναικειο φυλο ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ!

Έλον Μασκ: Η ανάρτηση για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας – «Ουάου»


Σάλο έχει προκαλέσει ένα σχόλιο που έκανε ο ιδιοκτήτης του «Χ», Έλον Μασκ, στην πλατφόρμα του λίγες ώρες μετά τη νέα απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Εισαγωγικά μαθήματα ιμπεριαλιστικής πολιτικής


Αύγουστος 2024 Παρέλαση Τούρκων μαθητών για την ημέρα της νίκης δηλαδή τη νίκη των τουρκικών δυνάμεων επί των ελληνικών και την εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από τη Σμύρνη. 
ANADOLU VIA GETTY IMAGES
Ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν είναι ούτε συγκυριακός, ούτε δευτερογενής, ούτε προσωποπαγής· συνιστά δομικό χαρακτηριστικό του τουρκικού πολιτικού συστήματος.

Δρ. Χρήστος Ζιώγας, Αρθρογράφος
Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών Παν/μιου Αιγαίου και εντεταλμένος Λέκτορας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Επιμένει σε λύση «δύο κρατών» ο Ερσίν Τατάρ


Με απόλυτη σαφήνεια υπογράμμισε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ την αμετακίνητη προσήλωσή του στην πολιτική της λύσης των δύο κρατών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ή οπισθοχώρησης.

Τα 3 σημεία της συμφωνία για το καλώδιo και η προσμονή των αποφάσεων Λευκωσίας


Τα «μπρος πίσω» των Κυπρίων στο έργο για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου έχουν θορυβήσει, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, Αθήνα, Βρυξέλλες και τους Γάλλους της Nexans οπότε αν και οι προσδοκίες για το υπουργικό συμβούλιο της Λευκωσίας αύριο Τρίτη 17 του μηνός είναι θετικές, εντούτοις οι υπόλοιπες πλευρές εμφανίζονται και επιφυλακτικές.

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών (ΦΩΤΟ)


Από 12 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) στον Ασπρόπυργο Αττικής, το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ), με τη συμμετοχή 41 στελεχών του Στρατού Ξηράς, εκ των οποίων 1 Αξιωματικός και 40 Υπαξιωματικοί, 52 Οπλιτών Θητείας, και 2 Υπαξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στην Λιβύη, αλλά οι μνήμες παραμένουν νωπές: Η μάχη για την αποκατάσταση και ο αγώνας να μην χαθεί η εμπιστοσύνη…

Εικόνα από την ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη. Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Πέρασε ένας χρόνος από την αποφράδα εκείνη ημέρα που πέντε συνολικά άτομα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στην Λιβύη έχασαν την ζωή τους στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα έξω από την Βεγγάζη.

Τα drones αντικαθιστούν τους στρατιώτες επί του πεδίου – Δείτε εικόνες


Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και στην Μέση Ανατολή έφερε στο προσκήνιο νέες μεθόδους δράσεις, με αναδυόμενες τεχνολογίες να κερδίζουν έδαφος στη φιλοσοφία ανάπτυξης των μαχητών επί του πεδίου και τα drones να καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Belharra: Στη Γαλλία ο πρώτος Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» – Αντίστροφη μέτρηση για την παραλαβή της

* Του Κώστα Σαρικά

Στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν εκεί όπου πλέον η «κλεψύδρα» η οποία μετρά αντίστροφα το χρόνο για την παραλαβή της πρώτης Belharra από το Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδόν αδειάσει, βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, ο πρώτος Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ».

C-130J: Ο ειδικός της Lockheed εξηγεί


C-130J. Για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τα αναβαθμισμένα συστήματα, την απόδοση αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές του μεταφορικού αεροσκάφους C-130J μιλάει αποκλειστικά στο ΑΠΕ ο Larry Gallogly, Director of Customer Requirements, AirMobility & Maritime Missions (C-130J).

Η ώρα των τελικών αποφάσεων για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ

Γιάννης Νικήτας

Τις τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ καλείται να πάρει η πολιτική ηγεσία και το Πολεμικό Ναυτικό. 

Διπλωματικές «μάχες» από το Μαξίμου σε δύο κρίσιμα μέτωπα της ενέργειας


Στέλιος Μπούρας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστουλίδη με στόχο την απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης για τη ενεργειακή διασύνδεση. Τι περιμένει η κυβέρνηση από την επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ρεύμα.

Γαλλία: Τον Σεζουρνέ προτείνει ο Μακρόν για την Κομισιόν, μετά την "ηχηρή" παραίτηση Μπρετόν


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τον Στεφάν Σεζουρνέ, απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών της χώρας και στενό πολιτικό σύμμαχό του, ως αντικαταστάτη του Τιερί Μπρετόν ως Γάλλο επίτροπο της ΕΕ, ανακοίνωσε το γραφείο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους τη Δευτέρα.

Μαρινάκης για μεταναστευτικό: Δε θα γίνει η Ελλάδα σάκος του μποξ


Φυλάμε τα σύνορά μας και απαιτούμε δίκαιη κατανομή των βαρών"

Συνάντηση Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Γαλλίας: Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό


Με φόντο το μεταναστευτικό ζήτημα και την απόφαση της Γερμανίας να επιβάλλει ελέγχους σε όλο το μήκος των συνόρων της, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντά τη Δευτέρα τον Γάλλο ομόλογό του, Στεφάν Σεζουρνέ.

Oι πρώτες εικόνες από τους ελέγχους της Γερμανίας στα σύνορά της -«Εξοργίζει τους Ευρωπαίους γείτονές της»


Ξεκίνησαν από σήμερα, Δευτέρα, οι νέοι έλεγχοι σε όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, θέτοντας περιορισμούς σε μια ευρεία περιοχή ελεύθερης κυκλοφορίας γνωστή ως ζώνη Σένγκεν, προκαλώντας την οργή των Ευρωπαίων γειτόνων της.

Στα άδυτα της τουρκικής μαφίας του Λονδίνου - Οι «Τούρκοι του Τότεναμ» και οι «Βομβιστές του Χάκνεϊ»

Οι δύο βασικές ομάδες με έδρα το Λονδίνο περιγράφονται από τις Αρχές ως συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αγοράζει τουρκικά drone μάχης από την Τουρκία


Σεπτέμβριος 16, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Τα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας συνεχίζουν να προσελκύουν διάφορες χώρες του κόσμου, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη προωθεί η Τουρκία και στην Ισλαμική Διάσκεψη

του Νίκου Μελέτη 

Mε παρέμβαση της Τουρκίας για μια ακόμη φορά ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), συμπεριέλαβε στις αποφάσεις του, κείμενο το οποίο υιοθετεί όλες τις αιτιάσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία καταγράφει ως «Τουρκική», καθώς αναφέρει επίσης και για «μουσουλμάνους των Δωδεκανήσων».

«Ανησύχησε την Αθήνα, η Γαλάζια Πατρίδα στο τουρκικό πρόγραμμα σπουδών»


Σεπτέμβριος 16, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Αντίδραση προκάλεσε στην Αθήνα η ένταξη της Γαλάζιας Πατρίδας στα μαθήματα γεωγραφίας στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Τουρκία. Ο ελληνικός Τύπος έγραψε, «18 εκατομμύρια μαθητές θα μάθουν για τη Γαλάζια Πατρίδα», γράφουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Νύχτα καρατόμησε τον υφυπουργό Άμυνας ο Ερντογάν


Οι φήμες οργίαζαν για "παραίτηση" του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ. Τελικά, αυτός που καρατομήθηκε από τον Ερντογάν, ήταν ο υφυπουργός Άμυνας  

Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης 

Σκοτεινό Δωμάτιο : Έλεγαν ψέματα για Famagusta


Στην υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς  Famagusta, που θα προβληθεί και από την πλατφόρμα Netflix, οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. 

Τουρκία: Σε... γραμμή MIT το ΥΠΕΞ - Αλλάζει τα πάντα ο Φιντάν


Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ιδρύθηκε ειδική διεύθυνση με αρμοδιότητες της ασφάλεια παράλληλα με την αστυνομία και τη ΜΙΤ

Αίγυπτος και Τουρκία συνεχίζουν τις δύσκολες διαβουλεύσεις για την αποκατάσταση των σχέσεών τους: Τους χωρίζει η Λιβύη, τους «ενώνουν» Σουδάν και Σομαλία


epa11584649 Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and Egyptian President Abdel Fattah al-Sisi (L) pose for media after a press conference in Ankara, Turkey, 04 September 2024. EPA, NECATI SAVAS

Η Αίγυπτος και η Τουρκία χρησιμοποιούν τη νεοαποκτηθείσα φιλία τους για να προσπαθήσουν να επιλύσουν τη διαμάχη για την εξουσία στη Λιβύη, η οποία απειλεί να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο, ενώ έχουν συγκλίνοντα συμφέροντα σε Σουδάν και Σομαλία.

Νετανιάχου: Στις 24 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και ΟΗΕ και υψηλόβαθμες συναντήσεις


Θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου

Νετανιάχου: Πληροφορίες για καρατόμηση του υπουργού Άμυνας λόγω διαφωνιών για επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ετοιμάζεται να απολύσει τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στο άμεσο μέλλον, δήλωσε πηγή από το γραφείο του πρωθυπουργού στο κανάλι KAN News, σήμερα Δευτέρα 16/9/2024.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισράηλ δηλώνει ότι «τελειώνει ο χρόνος» για την εξεύρεση λύσης στο Λίβανο

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ AP photo/ Maya Alleruzzo

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ πληροφόρησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Οστιν ότι απομακρύνεται η ευκαιρία για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην αντιπαράθεση με την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Η Χαμάς δηλώνει πως διατηρεί «υψηλές» δυνατότητες και μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο με το Ισραήλ


Ανώτερο στέλεχος της Χαμάς διαβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι οι δυνατότητες του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος ως προς τη συνέχιση του πολέμου με το Ισραήλ παραμένουν «υψηλές», παρά τις απώλειες που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια των ένδεκα και πλέον μηνών του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανάλυση stratfor: Πιθανή 3η Ιντιφάντα στη Δυτική Οχθη


Τους επόμενους μήνες, οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και η επέκταση των οικισμών στη Δυτική Οχθη θα αποδυναμώσουν περαιτέρω την Παλαιστινιακή Αρχή και θα θέσουν την περιοχή σε μεγαλύτερο κίνδυνο εξέγερσης, οδηγώντας σε εκτεταμένη βία που θα μεταφερθεί στο Ισραήλ και στη διπλωματική απομόνωσή του.

Τι δείχνει το πλήγμα των Χούθι στο Ισραήλ την Κυριακή - Ο ρόλος Ρωσίας και Ιράν

Του Κώστα Ράπτη 

Στις 06.21 το πρωί της Κυριακής ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ και οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια. Εναντίον της πόλης είχε εκτοξευθεί πύραυλος εδάφους-εδάφους από την ελεγχόμενη από τους Χούθι Υεμένη. 

MV SOUNION: Σε ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης ρυμουλκείται το ελληνόκτητο τάνκερ


Σε ασφαλές σημείο αγκυροβόλησης προς τα βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας ρυμουλκείται με αργή ταχύτητα και ασφάλεια από το ελληνικό ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos» το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «MV Sounion», που μεταφέρει 150.000 τόνους πετρελαίου.

Ουκρανία: Απόβαση πυραύλων από Ιράν σε Ρωσία


Δρ. Αθανάσιος Ε. Δρούγος

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν συντονισμένα το τελευταίο τριήμερο ότι το Ιράν παρέδωσε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία για να υποστηρίξει την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία. Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι αναμένονται περισσότερες αποστολές ιρανικών πυραύλων στη Ρωσία.

Ποιοι είναι οι στρατιωτικοί στόχοι που θέλει να χτυπήσει η Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Σεπτέμβριος 16, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ελπίδες της Ουκρανίας πηγαινοέρχονταν σαν τρενάκι του λούνα παρκ περιμένοντας τη Δύση να δώσει το πράσινο φως σε πλήγματα στόχων εντός της Ρωσίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η απόφαση αναμένεται στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αργότερα αυτόν τον μήνα. 

Ο Guardian ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη αποφασίσει να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Το Politico έγραψε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται να συζητά πιθανούς στόχους που θα μπορούσε να χτυπήσει η Ουκρανία με τα όπλα μεγάλης εμβέλειας της.

Δημοσίευμα τον περασμένο μήνα από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου εντόπισε όχι λιγότερους από 250 στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται εντός εμβέλειας των πυραύλων ATACMS που έχουν προμηθεύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

Πολλοί από τους στρατιωτικούς και παραστρατιωτικούς στόχους εντός της εμβέλειας του ATACMS είναι μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, σταθμοί επικοινωνιών, κέντρα επιμελητείας, εγκαταστάσεις επισκευής, αποθήκες καυσίμων, αποθήκες πυρομαχικών και μόνιμα στρατηγεία που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο ή αδύνατο να μετακινηθούν ή να προφυλαχθούν σύντομα από πιθανή επίθεση.

Εάν τοποθετηθούν κοντά στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας, τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύονται από τη Δύση θα μπορούσαν να βάλουν σε εμβέλεια τεράστιες εκτάσεις ρωσικού εδάφους. Η περιοχή περιλαμβάνει στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια, συγκεντρώσεις στρατευμάτων και αποθήκες πυρομαχικών.

Όσο για τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow, θεωρούνται ιδανικό όπλο για διείσδυση σε αποθήκες και αποθήκες πυρομαχικών, όπως αυτά που χρησιμοποίησε η Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Η Kyiv Independent γράφει ότι πολλά κέντρα πληθυσμού θα βρίσκονται επίσης εντός εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Ροστόφ ον Ντον (πληθυσμός 1,1 εκατομμύριο), Βορονέζ (πληθυσμός 1 εκατομμύριο), Κράσνονταρ (πληθυσμός 1,1 εκατομμύριο), Λίπετσκ (πληθυσμός 496.000), Μπριάνσκ (πληθυσμός 350.000), το Σμολένσκ (πληθυσμός 310.000), καθώς και το βασικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Νοβοροσίσκ (πληθυσμός 262.000).

Αυτός ο μη εξαντλητικός κατάλογος δεν περιλαμβάνει πόλεις στην Κριμαία ή άλλες περιοχές της Ουκρανίας υπό ρωσικό έλεγχο, ή πόλεις στη Ρωσία που έχουν ήδη υποστεί ουκρανικές επιθέσεις, όπως το Μπέλγκοροντ.

Οποιαδήποτε αλλαγή στη δυτική πολιτική πιθανότατα θα έρθει επίσης με την κατανόηση ότι τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας θα πραγματοποιηθούν αμυντικά εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Μια δημόσια λίστα στόχων –είτε αυτοί που ζητήθηκαν από την Ουκρανία είτε εγκρίθηκαν από τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο– είναι απίθανο για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά η Kyiv Independent έχει συντάξει μια λίστα με μερικούς από τους πιθανούς στρατιωτικούς στόχους σε αυτόν τον τομέα.

Μερικοί από τους πιθανούς στρατιωτικούς στόχους:

  • Η στρατιωτική αεροπορική βάση του Λίπετσκ χτυπήθηκε από drones τον Αύγουστο
  • Αεροπορική βάση Σατάλοβο στην περιοχή Σμολένσκ
  • Στρατιωτικό αεροδρόμιο Μιλέροβο στην περιοχή του Ροστόφ, που υπέστη ζημιές από επιδρομή drone τον Ιούλιο
  • Στρατιωτικό αεροδρόμιο Γέισκ στο Κράι Κρασνοντάρ, που υπέστη ζημιές σε επιθέσεις με drone τον Ιούνιο και τον Απρίλιο
  • Κέντρα διοικητικής μέριμνας και διοίκησης στο Ροστόφ-ον-Ντον, που ήταν το αρχηγείο της μεγάλης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
  • Αεροπορική βάση Primorsko-Akhtarsk στο Krasnodar Krai, που χρησιμοποιείται τακτικά από τη Ρωσία για την εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed στην Ουκρανία
  • Η ναυτική βάση Νοβοροσίσκ, όπου μεγάλο μέρος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει μετακινηθεί μετά από μια σειρά καταστροφικών επιθέσεων από την Ουκρανία στην κύρια βάση της Κριμαίας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Πώς οι κυρώσεις στη Ρωσία ενισχύουν το κινεζικό γουάν


Οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρες για την Κίνα και το νόμισμά της. Το Πεκίνο «τσεκάρει» τις αντοχές του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Ξέσπασε πυρκαγιά από τα μπαλόνια σκουπιδιών που πέταξε η Βόρεια Κορέα στη Σεούλ

Μπαλόνια σκουπιδιών από τη Βόρεια Κορέα στη Νότια AP Photo/Lee Jin-man

Συνεχίζεται ο πόλεμος των σκουπιδιών ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, από τον οποίο μάλιστα την Κυριακή (15/9) προκλήθηκε πυρκαγιά στη στέγη τετραώροφου κτηρίου στη Σεούλ.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Φθιώτιδα: Έκαναν έργα για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και ανακάλυψαν τυχαία αρχαίο τάφο


Εντοπίστηκε αρχαίος τάφος κατά τη διάρκεια των εργασιών για το αποχετευτικό του παραλιακού μετώπου του Δήμου Στυλίδας…

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΜΟΣ


Ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το πως συνδέονται ο φεμινισμός και ο Ναζισμός. Οι γυναίκες απόκτησαν το δικαίωμα στην ψήφο όπως εξάλλου και η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών, το 1919. Λίγα χρόνια μετά, το 1933,  η γυναικεία ψήφος έδωσε την εξουσία στον Αδόλφο Χίτλερ.

Διπλή επίθεση 30χρονης στο σύζυγό της στο Ηράκλειο

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία στο Ηράκλειο σε 30χρονη γυναίκα που φέρεται να επιτέθηκε στο σύζυγό της δύο φορές τις τελευταίες ημέρες.

Τα φιλοσοφικά θεμέλια του woke – Η French Theory

Ζυλ Ντελέζ -Ζακ Ντεριντά – Μισέλ Φουκώ

Απόσπασμα από την εισαγωγή του Γιώργου Καραμπελιά στο βιβλίο, Η Φιλοσοφία του woke

O Γάλλος φιλόσοφος Danny Robert Dufour διερευνά τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η French Theory στη διαμόρφωση του νέου φιλοσοφικού και ιδεολογικού τοπίου της Δύσης. 

Πυρετώδεις εργασίες για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής: Μεγάλος αντίπαλος παραμένει η τουρκική αδιαλλαξία


FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Αγνοούμενους, στον Κόρνο, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία Ανδρέας Λουκαϊδης, ΓΤΠ, PIO

Εργαζόμαστε συστηματικά και υπεύθυνα για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και τη συγκέντρωση πρόσθετων πληροφοριών που θα επιτρέψουν σημαντικότερα βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε την Κυριακή η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Αννα Αριστοτέλους.

Το παράθυρο ευκαιρίας του κ. Γεραπετρίτη!

Μιχάλης Ιγνατίου

Λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση Κορυφής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, με προβλημάτισε ο καταιγισμός συνεντεύξεων του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη. Με όλο το σεβασμό προς τον Έλληνα υπουργό, μέσω των δηλώσεων αυτών δίνεται μια εντελώς λανθασμένη εικόνα για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Η «παντελώς αναξιόπιστη Τουρκία» έχει εναντίον τής Ελλάδος και της Κύπρου μακροχρόνιες βλέψεις

Σάββας Ιακωβίδης

Η Τουρκία ΔΕΝ σέβεται το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Δεν σέβεται τη διεθνή νομιμότητα. Σέβεται μόνον την ισχύ και τον ισχυρό. Θα σεβαστεί την Ελλάδα και την Κύπρο όταν αποκτήσουν, επιτέλους, ισχύ και κτίσουν ένα χαλύβδινο τείχος ανάσχεσης και αποτροπής της ασυγκράτητης, πλέον, τουρκικής επιθετικότητας. Μόνον έτσι θα στομώσουν τις κατ’ εναντίον τους αρπακτικές βλέψεις της Τουρκίας.

Από το γεωπολιτικό ρίσκο στο γεωπολιτικό πλεονέκτημα


Cypriot and Greek flags flying against blue sky in Paphos, Cyprus - September, 2023
GABRIEL MELLO VIA GETTY IMAGES
H στρατηγική σύζευξη Ελλάδας-Κύπρου είναι επιτακτική: H Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα όσο η Ελλάδα χρειάζεται την Κύπρο.

Κώστας Μαυρίδης, Αρθρογράφος
Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D)

Καθαρό ρεύμα χωρίς «βρόμικο φέσι» και συμφωνίες χωρίς νάρκες - Ψάχνει να βρει σωσίβιο ο Πρόεδρος για ν’ αποφύγει νέο σκάνδαλο


Γιάννος Χαραλαμπίδης

Θα ποντίσουν ή θα… καταποντίσουν τον Interconnector; - Η ορθή γεωπολιτική σημασία του έργου, η ένταξη της Κύπρου στην αγορά ενέργειας της ΕΕ, και η χαμηλή τιμή υπό τη σκιά μιας τουρκικής κρίσης