Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ατάκα - γρίφος Βενιζέλου στη Βουλή "Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί..."

Με περίεργη στιχομυθία μεταξύ Βενιζέλου και Πετσάλνικου στο περιθώριο της επεισοδιακής ψηφοφορίας των άρθρων του πολυνομοσχεδίου η οποία δεν καταγράφηκε στα πρακτικά αλλά «πιάστηκε» από τα ανοικτά μικρόφωνα τροφοδότησε μια σειρά από σενάρια πολιτικής αστάθειας   που ήθελαν έως και παραίτηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του καταλόγου των ονομάτων των βουλευτών και όταν  όλα έδειχναν ότι καταψηφίζεται το άρθρο 29  ο κ. Βενιζέλους σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα και ακούγεται να λέει «Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό να ξέρει τι θα κάνει, αν έχει την πλειοψηφία ή δεν την έχει».


Μετα από περίπου 2 λεπτά, η κάμερα του κοινοβουλίου «συλλαμβάνει» τους κ.κ. Βενιζέλο και Πετσάλνικο να συνομιλούν δίπλα από τα ανοικτά μικρόφωνα των υπουργικών εδράνων. Ο πρόεδρος της Βουλής προφανώς ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία των αποτελεσμάτων και για την σχεδόν βέβαιη καταψήφιση του άρθρου 29. Σε αυτό το σημείο ο κ. Βενιζέλου ακούγεται να λέει «υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί».

Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη φράση δημιούργησε ιδιαίτερο προβληματισμό σε όσους κατάφεραν να την απομονώσουν με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται αν ο υπουργός εννοεί τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος έφερε το άρθρο 29.

Μάλιστα κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής ρωτήθηκε εάν υπάρχει θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού. Ο κ. Καψής διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σενάριο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου