Στην έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς υπουργών Οικονομικών για το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφέρεται αναλυτής του βρετανικού δικτύου BBC.
«Η ΕΕ και η Κομισιόν ιδιαιτέρως θα προσπαθούν να επιτηρούν στενότερα την Ελλάδα, στέλνοντας αξιωματούχους για να βοηθούν στην επιτάχυνση της προόδου στις μεταρρυθμίσεις, όπως ιδιωτικοποιήσεις και φορολογία, δεσμεύσεις στις οποίες η χώρα δεν έχει ανταποκριθεί», επισημαίνει.
Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών «κράτησαν» το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, που θέτει τους βουλευτές στην Ελλάδα υπό την πίεση της κυβέρνησης να εγκρίνουν τα νέα μέτρα λιτότητας ή να βγει η χώρα από το ευρώ, επισημαίνει το Bloomberg.
«Εν συντομία: Δεν υπάρχει εκταμίευση χωρίς εφαρμογή», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αργά χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες μετά την συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών, ενώ ορίστηκε νέα συνεδρίαση για τις 15 Φεβρουαρίου.
«Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε νέα μέτρα λιτότητας, μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα δώσουν την δυνατότητα στην Ευρώπη να εκταμιεύσει το νέο πακέτο διάσωσης για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συναντήθηκαν χθες στις Βρυξέλλες ζήτησαν την έγκριση των μέτρων από την ελληνική βουλή προκειμένου να μπουν οι τελικές υπογραφές για την συμφωνία», αναφέρει η Wall Street Journal.
Οι New York Times γράφουν ότι οι «Έλληνες κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να σωθούν», ενώ η ιταλική Κοριέρε ντε λα Σέρα, επισημαίνει ότι «Υπήρξε συμφωνία, αλλά το Eurogroup φρενάρει το δάνειο».
«Πιέσεις στην Ελλάδα - Μιζέρια στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, αλλα και τις πιέσεις από την Ευρώπη για την εκταμίευση του νεου δανείου.
«Οι πολιτικοί συμφώνησαν για νέα μέτρα - Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
ΠΗΓΗ newscode
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου