Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν ψηφίζω, αν θέλει ο Παπαδήμος μας κρατά στην κυβέρνηση"

«Δεν ψηφίζω τα μέτρα». «Είπα στον κύριο Παπαδήμο ότι αν θέλει μπορεί να κρατήσει τους υπουργούς του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση».

Με την δήλωση αυτή ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε τις προθέσεις του απέναντι στη νέα δανειακή σύμβαση και στην κρίσιμη ψηφοφορία για την κύρωσή της στη Βουλή, τονίζοντας μάλιστα πως έχει ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε αν αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα απάντησε πως εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, τότε καθένας θα ψηφίσει με βάση τη συνείδησή του…

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίστηκε λάβρος κατά των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και ιδιαίτερα επικριτικός για τη στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα οι εταίροι μας.

Ο κύριος Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την ταπείνωση της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα το δεχθώ αυτό ακόμα και αν πεινάω».

Ξεκαθάρισε πως η θέση της Ελλάδας είναι προφανώς εντός ΕΕ, λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να ζήσει εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να ζήσει «εκτός γερμανικής μπότας».

Τόνισε πάντως πως δεν θα δώσουν τώρα λύση οι εκλογές, λέγοντας πως «χρειάζεται χρόνος για να καταπολεμηθούν οι … φοβίες των βουλευτών

Άσκησε δριμύτατη κριτική στο Βερολίνο, λέγοντας ότι το ίδιο - με τις χώρες-δορυφόρους του -  έχει αντικαταστήσει τους θεσμούς και τις λειτουργίες της Ένωσης: «Από τότε που μπήκαμε στο ευρώ, μας έδιναν λεφτά και μας έπαιρναν εθνική κυριαρχία»

Ξεκαθάρισε ότι επιμένει να ζητά ρητές διαβεβαιώσεις από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ΤτΕ για το κατά πόσο το Μνημόνιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και  εάν τα νέα μέτρα που μας ζητούνται είναι σύννομα.

Προχώρησε και σε μια επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων λέγοντας πως τον φώναξαν τελευταία στιγμή: «Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα»…

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι με το νέο μνημόνιο και το νέο δάνειο εξασφαλίζονται οι δανειστές και οι τραπεζίτες. «Για την Ελλάδα, πώς θα προχωρήσουμε σε ανάπτυξη;» αναρωτήθηκε.

Τέλος δηλώνει ότι εκτιμά πως δεν υφίσταται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας. «Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσει όλη η Ευρώπη» τόνισε, εκτιμώντας μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε να πτωχεύσει η Ελλάδα ενώ επίκεινται εκλογές σε Γαλλία και ΗΠΑ.

Και κατέληξε λέγοντας πως «ο δρόμος που μας προτείνουν οι Ευρωπαίοι δεν είναι σωστός. Εμείς θέλουμε και προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ.»


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου