Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Για ανεξέλεγκτες συνέπειες μια ελληνικής χρεοκοπίας μιλά η Μέρκελ Δεν βλέπει φως για την Ελλάδα ο Σόιμπλε ούτε με τα νέα μέτρα!

Την εκτίμηση ότι οι νέες δεσμεύσεις της χώρας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα φέρουν το δημόσιο χρέος της σε βιώσιμα επίπεδα φέρεται να εξέφρασε, από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020» δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι με τα σημερινά σχέδια η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 136% του ΑΕΠ το 2020.


Για τις «ανεξέλεγκτες συνέπειες» που θα έχει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας φέρεται να προειδοποίησε, εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας της.
Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, η κυρία Μέρκελ υποστήριξε πως θα είναι επικίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
Νωρίτερα, ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής του αριστερού κόμματος, δήλωσε πως το γερμανικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 27 Φεβρουαρίου, με θέμα την έγκριση του ελληνικού πακέτου διάσωσης. Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε στον Πορτογάλο ομόλογό του, στο περιθώριο του χθεσινού Eurogroup, ότι η κυβέρνησή του ήταν προετοιμασμένη να προσαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας, μόλις ληφθούν οι βασικές αποφάσεις για την ελληνική κατάσταση.

Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος επισημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης για το πρόγραμμα διάσωσης της Πορτογαλίας. Και όταν προέρχονται από τη Γερμανία, το πιο ισχυρό κράτος-μέλος της ευρωζώνης, τότε τα σχόλια έχουν επιπλέον βαρύτητα.
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1407467
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, με τη φράση «το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια των πολιτικών της», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν ξεκαθάρισε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα εγκρίνουν το νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας, αν προηγουμένως δεν διασφαλισθεί η αποτελεσματική, «αληθινή» όπως την χαρακτήρισαν, τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας, τήρηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που οφείλει η χώρα μας να προωθήσει άμεσα

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου