Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Εξασφάλισε οριακά το θετικό πρόσημο η ελληνική συμφωνία



  Dow12.890,466,51 0,05%  



  Nasdaq2.927,2311,37 0,39%  

Η Wall Street χθες
Οριακή άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να "ζυγίζουν" τις επιπτώσεις της ελληνικής συμφωνίας για τα νέα μέτρα λιτότητας αλλά και της συνεχιζόμενης βελτίωσης των συνθηκών στην τοπική αγορά εργασίας.

"Η Wall Street πιθανώς να επιλέξει να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της για την ελληνική συμφωνία έως ότου εγκριθεί επίσημα από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης", προέβλεψε νωρίτερα ο Chip Cobb, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Bryn Mawr Trust. "Πόσες φορές έχουμε πάρει αυτό το δρόμο και δεν μας έβγαλε πουθενά;", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, εμφάνισαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Καθοδικές πιέσεις άσκησε ο τραπεζικός κλάδος καθώς αντέδρασε στο διακανονισμό πέντε αμερικανικών τραπεζών για τις πρακτικές που εφάρμοζαν στις κατασχέσεις κατοικιών.

Μετά από πάνω από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, οι πολιτείες και οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν το μεγαλύτερο διακανονισμό στον τομέα στέγασης. Το ποσό ξεπερνά τα 26 δισ. δολάρια και επιβαρύνει τις Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo και Ally Financial (πρώην GMAC) για τον τρόπο που διενεργούσαν τις κατασχέσεις.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 6,51 μονάδων (0,1%) στις 12.890,4 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 11,37 μονάδων ή 0,39% φτάνοντας τις 2.927,23 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% ή 1,99 μονάδων στις 1.351,95 μονάδες.

Θετικοί πρωταγωνιστές οι κλάδοι τεχνολογίας και καταναλωτικών ειδών πρώτης ανάγκης. Στη κορυφή των blue chips η μετοχή της United Technologies που έκλεισε στο +2,5%. Η τύχη της θα ήταν διαφορετική αν η Apple ήταν μία από τις 30 μετοχές του Dow Jones, καθώς "καλπάζει" με συνεχόμενα νέα υψηλά προς τα 500 δολάρια. Η είδηση της έλευσης του iPad 3 το Μάρτιο, χάρισε στη μετοχή κέρδη 3,5%, οδηγώντας την στο νέο ιστορικό υψηλό των 493,17 δολαρίων.

Οι μετοχές βρήκαν από νωρίς μερική στήριξη στη συμφωνία που σφράγισαν μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί. "Υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας για την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν είναι δικαιολογημένη από μέρα σε μέρα", σχολιάζει ο John Carey, διαχειριστής χαρτοφυλακίων στην Pioneer Investment Management.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 15 χιλ. στις 358.000 ενώ αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν άνοδο κατά 3.000 στις 370 χιλ. "Διατηρείται το θετικό φαινόμενο των καλύτερων των εκτιμήσεων στοιχείων για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας", σχολιάζει ο Michael Gibbs της Morgan Keegan.

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν τα αποθέματα των χονδρεμπόρων το Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. Τα αποθέματα σημείωσαν άνοδο 1% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 473,17 δισ. δολ. όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,5%.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, αύξηση 16% στα κέρδη κατέγραψε η Coca-Cola Enterprises το τέταρτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η εμφιαλώτρια εταιρεία κατέγραψε κέρδη 113 εκατ. δολ., ή 36 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 97 εκατ. δολ., ή 29 σεντς, την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρήσης, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο στα 1,89 δισ. δολ. από 1,79 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές τοποθετούσαν τα κέρδη στα 36 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 1,89 δισ. δολ.

Ζημιές έναντι κερδών κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο η Noble Energy, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στο οικόπεδο 12 στα ανοιχτά της Κύπρου, εμφάνισε ζημιές 296 εκατ. δολ., ή 1,67 δολ. ανά μετοχή, έναντι κερδών 52 εκατ. δολ., ή 29 σεντς ανά μετοχή. Εξαιρουμένων απομειώσεων σε περιουσιακά στοιχεία και ζημιών από παράγωγα, η εταιρεία είχε κέρδη 1,18 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,04 δολ. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 985 εκατ. δολ. από 783 εκατ. δολ.

Κέρδη ύψους 2,2 δισ. δολαρίων ή 40 σεντς ανά μετοχή εμφάνισε στο β΄ τρίμηνο χρήσης η Cisco Systems, έναντι κερδών 1,5 δισ. δολαρίων ή 27 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του 2010. Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα της τεχνολογικής εταιρείας ανήλθαν στα 11,5 δισ. δολάρια, από 10,4 δισ. δολάρια. 


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου