Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι κάμερες... τους "πρόδωσαν"

Η Γερμανία είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις αλλαγές στο σχέδιο διάσωσης των 78 δισ. ευρώ της Πορτογαλίας όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

«Αν υπάρξει αναγκαιότητα για μία προσαρμογή του πορτογαλικού προγράμματος, θα είμαστε έτοιμη να το κάνουμε αυτό» ακούγεται σε ηχογραφημένη δήλωση του Σόιμπλε όπως μεταδόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό TVI. Η ηχογράφηση έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συζήτησης που είχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον ομόλογό του της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ.


Οι δύο υπουργοί συζητούσαν στο πλαίσιο του Eurogroup σχετικά με το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτό το εκτιμούμε ιδιαίτερα» ακούγεται ο κ . Γκασπάρ να απαντά. Η πορτογαλική κυβέρνηση επιμένει λέγοντας ότι δεν χρειάζονται ούτε περισσότερα χρήματα ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Πολλοί οικονομολόγοι λένε ότι η Πορτογαλία πιθανόν να χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε προσαρμογή στην Πορτογαλία θα γίνει μετά την επίλυση του θέματος με την Ελλάδα. «Μετά την απόφαση σχετικά με την Ελλάδα. Αυτό είναι το κλειδί. Μέλη του κοινοβουλίου στη Γερμανία και η κοινή γνώμη δεν πιστεύουν ότι οι αποφάσεις μας είναι σοβαρές γιατί δεν εμπιστεύονται την απόφασή μας για την Ελλάδα».




ΠΗΓΗ real.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου