Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι γλιτώνουν τις περικοπές

Περίπου 60 χιλιάδες πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, για τους οποίους οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2011, προέβλεπαν περικοπές αποδοχών πάνω από 25% και μέχρι 52% σε τέσσερις δόσεις μέχρι και την 1η-11-2014, γλιτώνουν προσωρινά τις πέραν του 25% μειώσεις στις αμοιβές τους.

Σύμφωνα με διάταξη που περιελήφθη σε πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή η 2η δόση των περικοπών στις αποδοχές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, η οποία επρόκειτο κανονικά να επιβληθεί την 1η-11-2012, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η αναστολή των περαιτέρω μειώσεων στις αποδοχές αφορά συνολικά περίπου 60 χιλιάδες υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Υποδομών.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι για τους οποίους αναστέλλεται η πέραν του 25% περικοπή των αποδοχών τους είναι οι εφοριακοί, οι τελωνιακοί, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, στις υπηρεσίες της Οικονομικής Επιθεώρησης, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας που διενεργούν ελέγχους στον τομέα των πετρελαιοειδών και σε ορισμένες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Στους ευνοούμενους από τη ρύθμιση, σύμφωνα με την εφημερίδα, περιλαμβάνονται επίσης οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι επιθεωρητές Υγείας κ.α.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου