Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Βρούτσης: Θα πλήρωσει το ΚΚΕ τις ζημιές; - Παφίλης: Είστε προβοκάτορες!

Για τις 12 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των 35 συλληφθέντων του ΠΑΜΕ από το Μονομελές Αυτόφωρο. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συνδικαλιστές. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων, υπαλλήλων του υπουργείου που είχαν κληθεί. Στην Ευελπίδων παραμένουν, αναμένοντας να βγουν απο το δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, ο εισαγγελεάς άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι 35 οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των φθορών στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας. Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στον χώρο προσήλθε και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας


Σφοδρή σύγκρουση εξελίσσεται  στην Ολομέλεια της Βουλής με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να δίνουν συνέχεια στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Γ. Βρούτσης κάνοντας χρήση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής που του επιτρέπουν παρέμβαση για σοβαρό ζήτημα περιέγραψε την «επίθεση» όπως είπε που δέχθηκε στο γραφείο του από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κατήγγειλε ευθέως το ΚΚΕ. Από την άλλη ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μίλησε για «κυβερνητική προβοκάτσια» που οι συνδικαλιστές έκαναν διαμαρτυρία και πως η βία ασκήθηκε από τα ΜΑΤ.

Πιο αναλυτικά ο υπουργός ανέφερε: «Είναι η πιο δυσάρεστη στιγμή της υπουργικής θητείας μου και καταγγέλλω αυτές τις βίαιες ενέργειες και τα έκτροπα  που έγιναν και θέλω  να αποκαταστήσω την αλήθεια που βιάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Το υπουργείο Εργασίας είναι αφύλακτο και φιλειρηνικό. Δεν υπάρχουν εμπόδια. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να φθάσει έξω από το γραφείο μου» και πρόσθεσε «Χθες ξαφνικά μπήκαν 35 άτομα. Πέρασαν την είσοδο, ανέβηκαν τις σκάλες και οργανώθηκαν στον 7ο όροφο προκειμένου να γίνει επίθεση στο γραφείο μου. Παραβίασαν τα πάντα χωρίς να έχουν ραντεβού χωρίς να ζητήσουν να με δουν. Ανέτρεψαν  τα πάντα, έσπρωξαν τις συνεργάτιδές μου και χτύπησαν την φρουρά μου. Θλίβομαι που κάνω αυτή την αναφορά».

Σημείωσε ότι «άκουσα την κυρία Παπαρήγα  να ζητά να της δώσω βίντεο από την έφοδο. Την ενημερώνω ότι δεν υπάρχει βίντεο. Υπήρξε όμως βίντεο που συνόδευε την ομάδα κρούσης και το ζητώ να το δείξουμε στον ελληνικό λαό». Ο κ. Βρούτσης όξυνε την επίθεση προς το ΚΚΕ λέγοντας «υπάρχουν δηλώσεις δικές μου και της κυρίας Παπαρήγα που δεν αρέσουν στον λαό. Στατιστικά οι δικές μου έχουν μεγαλύτερη αποδοχή.  Τι σημαίνει όμως αυτό ότι πρέπει να πάνε στον Περισσό και να τα σπάσουν; Ευχομαι να είναι το τελευταίο γεγονός. Απαράδεκτα όσα έγιναν. Δεν ήταν απλά μια κατάληψη αλλά βιαιοπραγίες, έκτροπα καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Αυτές οι βιαιοπραγίες και η καταστροφή είναι προς όφελος των εργαζομένων; Την επιταγή για την επισκευή των καταστροφών που να την στείλω; Στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ;»

Από την άλλη ο κ. Θανάσης Παφίλης είπε ότι «Ο υπουργός ξεπέρασε κάθε όριο. Εκτός από τις ακραίες και προκλητικές δηλώσεις που βρίζει τους εργαζόμενους καταφεύγει σε ψέματα οργανωμένες προβοκάτσιες. Τι έγινε χθες; Περίπου 40 συνδικαλιστές πρόεδροι των μεγαλύτερων ομοσπονδιών πηγαν να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο του κ. Βρούτση. Με ονοματεπώνυμο και τα πρόσωπα καθαρά. Ανέβηκαν στον 7 όροφο από όπου έφυγε ο κ. Βρούτσης και αρνήθηκε να τους δει. Τους επιτέθηκε η φρουρά του  και ενώ υπήρξε μια συμφωνία – να συναντηθεί ο υπουργός με αντιπροσωπεία – ξαφνικά κάλεσε τα ΜΑΤ και μπήκαν στο υπουργείο και έριχναν χημικά. Αντιμετώπισαν με βία και καταστολή και συλλήψεις την διαμαρτυρία. Σήμερα, περνούν από ανάκριση ως τρομοκράτες. Η σκηνοθεσία των ζημιών είναι απίστευτη. Ορίστε η φωτογραφίες. Μεταφέρθηκαν τα γραφεία για να στηθεί η προβοκάτσια της κυβέρνησης… Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο και επιλέγεται ρόπαλο και τρομοκρατία για να περάσετε βάρβαρη πολιτική».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι «Άλλη τοποθέτηση περιμέναμε από τον Βρούτση. Περιμέναμε να μας εξηγήσετε γιατί επιλέξατε να είστε στην εμπροσθοφυλακή της κλιμάκωσης και των αντιλαϊκών μέτρων και του αυταρχισμού του κρατικού. Αυτό ζήσαμε χθες την ώρα που εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν τα έργα και τις ημέρες σας στο εκκαθαριστικό τους ενώ ετοιμάζετε δεύτερο κύκλο αντιλαϊκής μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό. Αντιμετωπίσατε με ακραία ασυνήθιστο τρόπο σε αυταρχισμό και χειραγώγηση της κοινής γνώμης αυτό  που έκαναν οι 35 επώνυμοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Μετά μπούκαρε η αστυνομία και καλέσατε τα ΜΜΕ. Πως μπορείτε να αποδείξετε πως αυτά έγιναν από τους συνδικαλιστές και όχι από την αστυνομία ή από κάποιους που τη σκηνοθέτησε;». Σημείωσε δε ότι «το ΠΑΜΕ δεν έχει την  πρακτική μπαίνω και τα κάνω λίμπα ή απειλώ τη ζωή του υπουργού».

Ο κ. Νότης Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛ. σημείωσε πως η κυβέρνηση «κάθεται σούζα στην τρόικα» από την μια και από την άλλη «επιστρατεύει το δόγμα Δένδια για να τρομοκρατήσει το λαό και να καθυποτάξει τη δράση των συνδικαλιστών όπως του ΠΑΜΕ».

Πρόσθεσε δε ότι παράνομη είναι «η κατάληψη των υπουργείων από τους τροϊκανούς».

Η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι «τοποθετηθήκατε σαν να είστε συνιστώσες του ΠΑΜΕ» ενώ τις καταλήψεις και την βία ως τρόπο αντίδρασης κατήγγειλε και ο κ. Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ. Τέλος η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, είπε μεταξύ άλλων ότι «Κατανοούμε την ανάγκη του ΚΚΕ να καλύψει το κενό που αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ μετά την στροφή στην ρεαλιστική πολιτική. Τα μέσα όμως που χρησιμοποιεί κάποιος δεν μπορεί να είναι αθέμιτα».

Χατζηδάκης: «Το ΚΚΕ παραβίασε την συνταγματική νομιμότητα»

Νωρίτερα ο κ. Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε πως «το ΚΚΕ παραβίασε την συνταγματική νομιμότητα» και ο κ. Χρήστος Κατσώτης απάντησε πως η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με «αυταρχισμό».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ που συμμετείχε στα χθεσινά επεισόδια τόνισε ότι οι συνδικαλιστές δεν προχώρησαν σε κατάληψη « Αν θέλαμε θα την είχαμε κάνει. Ήταν μια απλή διαμαρτυρία. Αλλά ο κ. Βρούτσης  ούτε την απλή διαμαρτυρία δεν ανέχεται. Ηταν απλή διαμαρτυρία 35 ανθρώπων που εκπροσωπούσαν όλους τους κλάδους για την προσβλητική προκλητική δήλωση του κ. Βρούτση ότι οι συντάξεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, είναι αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων. Είναι ντροπή είναι αίσχος».

Από την άλλη ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως «Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε μια άποψη για το ασφαλιστικό και είχε την ευθύνη γι’ αυτό που εξέφρασε. Επειδή κάποιοι συνδικαλιστές διαφώνησαν αποφάσισαν να καταλάβουν το γραφείο. Σε ποια δημοκρατία μπορεί να στοχοποιείται με αυτό τον τρόπο;» και πρόσθεσε «το ΚΚΕ έχει δηλώσει πίστη στη συνταγματική νομιμότητα δηλώνει ότι κινείται σε αυτή και η χθεσινή ενέργεια δεν ήταν σε αυτό το πλαίσιο και σίγουρα μετανιώνετε για αυτή την πράξη».

Πέραν αυτών ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «οπισθοχωρήσει» γιατί σε μια τέτοια περίπτωση «θα εκτροχιαστεί η Ελλάδα. Ας κάνουμε λοιπόν το τελευταίο κομματι της διαδρομής».

Tη συμπαράσταση τους προς τους συλληφθέντες εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» μπροστά στην τρόικα η οποία παρανομεί, καταλαμβάνει υπουργεία και διαλύει την χώρα, την ίδια στιγμή επιστρατεύει το δόγμα Δένδια, «νόμος και τάξη», προκειμένου να τρομοκρατήσει τον μαχόμενο ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών, όπως έκανε με τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.


Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης όταν στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του υπουργού Εργασίας την Τρίτη ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου