Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Δείτε φωτογραφίες της έκρηξης με 14 τραυματίες στη Σαλαμίνα

Η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών της ισχυρής έκρηξης, που σημειώθηκε το πρωί, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κλειστή ταβέρνα στον Αγιο Δημήτριο Σαλαμίνας, προκαλώντας τον τραυματισμό 14 πολιτών.

Από την έκρηξη, η οποία δεν προκάλεσε φωτιά, κατέρρευσε ολοσχερώς το κτίριο της ταβέρνας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, όλοι οι τραυματισμοί των πολιτών προκλήθηκαν από το ωστικό κύμα και τη θραύση τζαμιών.


Δύο από τους τραυματίες, που έφεραν μεγαλύτερα τραύματα, μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με σκύλο, πραγματοποίησαν έρευνες στο ερείπια της ταβέρνας,, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιου εγκλωβισμένου ατόμου.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι η έκρηξη, πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή προπανίου.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα -οι περισσότεροι τραυματισμοί πολιτών είναι αμελητέοι» τόνισε ο δήμαρχος Σαλαμίνας και είπε ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μπάζων και τζαμιών.

Συνεργεία του Δήμου Σαλαμίνας από το πρωί βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί από την Πυροσβεστική, ή από πολίτες.


Πηγή φωτογραφιών: http://salamis-news.blogspot.gr/


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου