Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αποφασισμένοι οι Γερμανοί να «καθαρίσουν» τις ελίτ…

Αποφασισμένοι οι Γερμανοί να «καθαρίσουν» τις ελίτ…
- Θεωρούν εξίσου διεφθαρμένους τους Έλληνες επιχειρηματίες με τους Έλληνες πολιτικούς - Φοβούνται παρέμβαση των ΗΠΑ μετά το φθινόπωρο
Κλίμα έντονου προβληματισμού υπάρχει στο Βερολίνο, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με Γερμανούς μεγαλοεπιχειρηματίες και τα όσα ελέχθησαν εκεί.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε «κούρεμα» του χρέους και το μόνο που συζητούν είναι η χρονική μετάθεσή του σε βάθος χρόνου, που όμως θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο, όπως πρώτο αποκάλυψε το "Newsbomb.gr".

Θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα «λίπος» και πιέζουν για νέα μέτρα, παράλληλα με την ενίσχυση της παρουσίας γερμανικών οικονομικών συμφερόντων στη χώρα μας. Απώτεροι στόχοι η αναδιανομή της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ο έλεγχος των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Ρεαλιστές και πραγματιστές, θεωρούν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή ένα νέο μνημόνιο.
Η ελληνική πολιτική τάξη είναι απλά αναλώσιμη για το Βερολίνο, που έχει ήδη αρχίσει και προετοιμάζει το έδαφος για να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.
Επιχειρούν τον πλήρη έλεγχο
Δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με την προϋπόθεση ότι θα μπορούν να ελέγχουν τη διάδοχη κατάσταση. Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν έντονη παρουσία πλέον στην Ελλάδα και στο στόχαστρο τους εκτός από τους πολιτικούς είναι και οι επιχειρηματίες.
Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν τρέφει καμία εκτίμηση για την επιχειρηματική ελίτ της χώρας μας και σε ιδιωτικές συνομιλίες του, όπως αυτή που αποκαλύφθηκε, την έχει χαρακτηρίσει εξίσου διεφθαρμένη με την πολιτική ελίτ.
Φυσικά ο στόχος των Γερμανών είναι να «καθαρίσουν» τους Έλληνες επιχειρηματίες που ελέγχουν νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο. Στοχοποιώντας πρώτα κάποιους ολιγάρχες στο χώρο των ΜΜΕ, θέλουν να καθαρίσουν την επιχειρηματική ελίτ που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους για τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο της χώρας.
Είναι φανερό ότι το Βερολίνο βιάζεται και τα αίτια της βιασύνης του είναι ότι φοβάται μια δυναμική παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα.
Πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διαισθάνεται ήδη ότι το Βερολίνο θα τον «αδειάσει» το φθινόπωρο, είναι αποφασισμένος να δώσει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου