Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Επίσημα μπαίνει το λουκέτο στις Κυπριακές Αερογραμμές - Πιθανή ίδρυση νέας εταιρείας


Λευκωσία: Στην επίσημη ανακοίνωση του τέλους των Κυπριακών Αερογραμμών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον ομόλογό του των Συγκοινωνιών, Μάριο Δημητριάδη.
Όπως ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, η εταιρεία παύει να θεωρείται δρώσα οικονομική μονάδα και έτσι τερματίζεται η λειτουργία της.
Ανέφερε, επίσης, ότι μετά την εξέλιξη αναμένεται η αφαίρεση της εμπορικής άδειας της εταιρείας από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρης διασφάλιση των εργαζομένων, οι οποίοι θα λάβουν το σύνολο των μισθών που δικαιούνται και το Ταμείο Προνοίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι είναι διασφαλισμένη η συνδεσιμότητα της χώρας από τις υφιστάμενες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, ενώ πρόσθεσε ότι ξεκινούν άμεσα ενέργειες για την πιθανότητα δημιουργίας μιας νέας ιδιωτικής εταιρείας που θα φέρει το όνομα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών.

ΠΗΓΗ Philenews/KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου