Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Guardian: Μόνο ο αέρας δεν φορολογείται στην Ελλάδα - Έντονα επικριτικό αναφορικά με την υπερφορολόγηση στην Ελλάδα είναι το άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα The Guardian στην ηλεκτρονική έκδοσή της

Στο κείμενο, της Ελενα Σμιθ, ανταποκρίτριας της βρετανικής Guardian, στην Αθήνα γίνεται περιγραφή του νέου δυσβάστακτου πακέτου φορολόγησης ύψους 1,8 δισ. Ευρώ το οποίο έρχεται προς ψήφιση την Τετάρτη.

Η δημοσιογράφος τονίζει ότι τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας όσο και οι δανειστές είναι δυσαρεστημένοι με το ότι «η αριστερή κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές», βασιζόμενη στη φορολογία.

Σημειώνει δε ότι οι νέοι φόροι αφορούν από την εισαγωγή καφέ μέχρι τις κρατήσεις ξενοδοχείων και μεταφέρει σχόλιο αναλυτή: «Το μόνο πράγμα που δεν φορολογείται είναι ο αέρας που αναπνέουμε»
«Οι Έλληνες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα περισσότερους φόρους καθώς η αριστερή κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πιστωτές που αποφασίζουν για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας». Έτσι ξεκινάει το κείμενο της ανταποκρίτριας της εφημερίδας, η οποία συνέχεια περιγράφει το νέο πακέτο φορολόγησης ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ που καλείται να ψηφίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, και το οποίο προβλέπει νέους φόρους σε είδη όπως τον καφέ, τις κρατήσεις ξενοδοχείων ή την μπίρα.
«Το μόνο πράγμα που δεν φορολογείται είναι ο αέρας που αναπνέουμε», σχολιάζεται χαρακτηριστικά, ενώ προστίθεται: «Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν φαίνεται να έχουν έψαξαν και πολύ μακριά για έμπνευση. Από το υπουργείο Οικονομικών στην κεντρική πλατεία Συντάγματος έχουν μια πανοραμική θέα της από τις καφετέριες όπου οι Έλληνες συχνά κάθονται για ώρες πάνω από ένα ποτήρι καφέ», ενώ στη συνέχεια παρατίθεται μια σειρά από αγαθά που αναμένεται ή συζητείται να φορολογηθούν
«Οι φόροι στην Ελλάδα στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις υπερβαίνουν τους φόρους σε άλλες χώρες της ΕΕ, κάτι που αναγκάζει πολλές εταιρίες να μεταφέρονται στο εξωτερικό», σχολιάζει το δημοσίευμα ενώ προσθέτει.
Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στη φορολόγηση είναι κάτι που έχει εξοργίσει όχι μόνο την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και τους δανειστές, αρκετοί από τους οποίους πιστεύουν ότι η φορολογία θα ανακόψει την οικονομική ανάκαμψη.
Στα ΜΜΕ, οι ειδικοί έχουν πολλά να συζητήσουν. Στους δρόμους ωστόσο, όπου τα επίπεδα της ανεργίας και της φτώχειας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, πολλοί έχουν ξεμείνει από λόγια».

ΠΗΓΗ ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου