Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Αίγυπτος: Εντοπίστηκε ναός του Φαραώ Ραμσή Β΄ κοντά στο Κάιρο

Αρχαίο ναό, ο οποίος ανήκε στον Φαραώ Ραμσή Β΄ και πιστεύεται πως χτίστηκε μεταξύ 1213 και 1279 π.Χ., έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κοντά στο Κάιρο.

Η αρχαιολογική υπηρεσία της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως οι αρχαιολόγοι της ανακάλυψαν τα ερείπια του ναού νοτιοδυτικά του Καΐρου, γεγονός που αναμένεται να ρίξει φως στη ζωή του Φαραώ της 19ης δυναστείας της Αιγύπτου, πριν από 3.200 χρόνια.

Ο Mustafa Waziri, επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας, δήλωσε στο Associated Press, πως η ανακάλυψη έγινε από αιγυπτιακή και τσεχική αποστολή στο χωριό Abusir, κοντά στην κλιμακωτή πυραμίδα του Φαραώ Ζοζέρ στη Σακκάρα.Τα θεμέλια του ναού, τα οποία είναι χτισμένα με πλίνθους, έχουν μήκος 32 μ. και πλάτος 51 μ. ενώ υπάρχει ένας μεγάλος προαύλιος χώρος. Υπάρχει, επίσης, μια αίθουσα με κολόνες, τμήματα των οποίων είναι ζωγραφισμένα με μπλε χρώμα, σύμφωνα με τον δρ. Mohammed Meguahed, αναπληρωτή επικεφαλής της αποστολής.


Ο επικεφαλής της τσεχικής αρχαιολογικής ομάδας, Miroslav Barta, σε δήλωσή του, επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί απόδειξη της παρουσίας του Ραμσή Β΄ στην περιοχή Μπαντρασίν της Γκίζας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη λατρεία του θεού ήλιου «Ρα» στο Abusir, η οποία είχε ξεκινήσει από την 5η Δυναστεία, πριν από περίπου 4.500 χρόνια.


Πηγή: Ναυτεμπορική, LiFO, The Archaeology News Network

ΠΗΓΗ anaskafi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου