Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια αγωνία: Απόψε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόψε ξεκινά η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους που βρίσκονται παγιδευμένοι εδώ και 13 ημέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, όπως γνωστοποίησε δύτης που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σπήλαιο. «Δίνεται μάχη με τον χρόνο επειδή την Κυριακή θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις, αλλά παραμένουμε θετικοί», δήλωσε ο Βέλγος δύτης Ben Reymenants στην νορβηγική εφημερίδα HLN.Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επιχείρηση τα παιδιά θα απεγκλωβίζονται ανά δύο.

Η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, αλλά ο υπουργός εσωτερικών της Ταϊλάνδης έχει ήδη φτάσει έξω από το σπήλαιο και σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Οι δύτες περιμένουν να λάβουν σήμα για να βουτήξουν στη σπηλιά όταν όλα θα είναι έτοιμα. Καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες μιας και το σπήλαιο έχει πολλά επικίνδυνα σημεία.
Μπουκάλες με οξυγόνο έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής που πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά προκειμένου να βγουν από το σπήλαιο ώστε να μπορούν να ανεφοδιάζονται εκείνα και οι συνοδοί τους.

Νωρίτερα, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα στείλει τη δική του βοήθεια στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για τη διάσωση των παιδιών.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Ant1:

ΠΗΓΗ enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου