Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Πρώτο Μνημόνιο Συναντίληψης Ισραήλ-Κύπρου-ΗΠΑ-Ελλάδας

Πολύ ζεστά παίρνουν πλέον τα Εμπορικά Επιμελητήρια ΗΠΑ, Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ το θέμα της μεταξύ τους συνεργασίας καθώς υπέγραψαν το πρώτο Μνημόνιο Συναντίληψης τους σε τομείς εμπορίου και επενδύσεων. 
 
Από την πλευρά του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ευρώπη παρέστη ο Patrick Mikkelsen, από το Αμερικανο Εβραϊκό Εμπορικό Επιμελητήριο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Oded Rose, από το Ελληνικό Αμερικανικό Επιμελητήριο ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ηλίας Σπιρτούνιας και από το Αμερικανο Κυπριακό Επιμελητήριο ο Πρόεδρος του Κυριακός Κακουλλής.

Με βάση τα όσα δήλωσαν κατά την Διάσκεψη Τύπου η υπογραφή του Μνημονίου έχει σαν στόχο του την εμβάθυνση και ενίσχυση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, των μεταφορών αλλά και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Όπως ανέφεραν οι παρευρισκόμενοι το Μνημόνιο είναι συνέχεια της αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων κρατών η οποία στόχο έχει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Κακουλλής, ανέφερε πως στόχος είναι να υπάρχει μια συνεχής επικοινωνία μεταξύ των Επιμελητηρίων για να προωθηθούν τα συμφέροντα τόσο των κρατών, των επιχειρήσεων και των μελών των Επιμελητηρίων.

O Αντιπρόεδρος του Ελληνο Αμερικανικού Επιμεητηρίου Μάριος Κυριάκου ανέφερε πως υπάρχουν κοινοί στόχοι ώστε να βοηθηθούν στον μέγιστο βαθμό οι χώρες που συμμετέχουν. Ο κ. Rose υπέδειξε πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες φέρνουν κοντά τα κράτη μας και προωθούν την σταθερότητα στην περιοχή. Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν ο κ. Rose ανάφερε πως ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στην συνεργασία όσο αφορά το θέμα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας κάτι που το Ισραήλ έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Παράλληλα, ο κ. Κακουλής μίλησε και για την ανάγκη όπως οικοδομηθεί ένα οικοσύστημα στην Κύπρο με τη βοήθεια του Ισραήλ στη βάση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που μπορεί να μας προσφέρει η γειτονική μας χώρα.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο Αμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Κυριάκου τόνισε πως από την πλευρά των Ελλήνων επιχειρηματιών υπάρχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κύπρο στις κατασκευές και την ναυτιλία.
 
ΠΗΓΗ: Insider
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου