Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Για τον Εμμανουήλ, ρε γαμώτο! - Παράξενες ενεργειακές κινήσεις στην Ελλάδα - Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου

Για τον Εμμανουήλ, ρε γαμώτο!
Του Ν. Λυγερού

Η αποβολή ενός στρατιώτη επειδή δήθεν δεν λειτούργησε με τους κανονισμούς ασφάλειας είναι απλώς ένα ακόμα πρόσχημα. Διότι η πραγματικότητα είναι ότι τιμωρήθηκε επειδή είπε το Μακεδονία Ξακουστή την ώρα του άλματός του στη Θεσσαλία. Δεν κατηγορήθηκε άμεσα για αυτόν τον λόγο βέβαια, διότι τώρα έμαθε η ηγεσία ότι δεν είναι ακόμα σε ισχύ το Προσύμφωνο των Πρεσπών και φοβήθηκε να μην υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις. Αλλά και πάλι αυτό που έκανε είναι απαράδεκτο και πάλι θα υποστεί κόστος, διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα. Έτσι ο Εμμανουήλ είναι πλέον δικός μας άνθρωπος διότι πολύ απλά ανήκει στον Ελληνισμό που αντιστέκεται. Δεν θα δεχτούμε καμία δικαιολογία από την ηγεσία και θα συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό του μέχρι ν’ απελευθερωθούμε από το καθεστώς του παραλόγου. Έτσι δεν είναι μόνος ούτε απομονωμένος, διότι δεν αφήνουμε κανένα πίσω. Ο αγώνας της απελευθέρωσης συνεχίζεται έως την επίτευξη του στόχου για να πούμε επιτέλους ελεύθερα το Μακεδονία Ξακουστή χωρίς να υποστούμε το παράλογο.

Παράξενες ενεργειακές κινήσεις στην Ελλάδα
Του Ν. Λυγερού

Μπορεί το θέμα του θαλάσσιου οικοπέδου 10 να κλείνει επιτέλους ενώ ο διαγωνισμός άρχισε το 2014, και τα Ελληνικά Πετρέλαια να αρχίσουν τις έρευνες. Μπορεί η θαλάσσια περιοχή Ιόνιο να έχει τώρα όλα τα στοιχεία για ν' αρχίσουν τις έρευνες η Repsol και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Αλλά πρέπει να κυρωθούν οι συμβάσεις από τη Βουλή των Ελλήνων. Το πιο σημαντικό όμως είναι η καθυστέρηση που βλέπουμε για τις δύο θαλάσσιες περιοχές με τα ονόματα Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης που βρίσκονται Νότια της Πελοποννήσου και Νότια της Κρήτης, όπου είναι υποψήφια η κοινοπραξία ExxonMobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια. Διότι στον διαγωνισμό που άρχισε το 2017 κι ενώ ήταν αίτημα των εταιρειών, πράγμα που αποδεικνύει το γνήσιο ενδιαφέρον τους, αυτή η υπόθεση είχε προχωρήσει πιο γρήγορα στην αρχή. Και τώρα που η ExxonMobil ανακάλυψε το κοίτασμα Γλαύκος στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 στην ΑΟΖ της Κύπρου, είναι ακόμα πιο παράξενη η καθυστέρηση που έχει δημιουργηθεί και μάλλον σχετίζεται με ειδικές και κομματικές σχέσεις στην Κρήτη. Αυτό όμως είναι απαράδεκτο διότι μιλούμε για το μέλλον όλης της Ελλάδας. Έτσι δεν μπορούν τοπικά στοιχεία με ιδεολογικά θέματα να καθυστερούν την όλη διαδικασία, ενώ χρειαζόμαστε ανάπτυξη για την πατρίδα μας.

Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου
Του Ν. Λυγερού

Η διαδικασία ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι εφικτή και έχει πολιτικό χαρακτήρα. Το Προσύμφωνο έχει πολλά νομικά και δομικά προβλήματα πάνω στα οποία μπορεί να πατήσει η πολιτική βούληση, η οποία μπορεί να εκφραστεί τόσο άμεσα από τη Βουλή των Ελλήνων όσο έμμεσα μέσω δημοψηφίσματος του ελληνικού λαού. Διότι η νυν κυβέρνηση μειοψηφίας δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και πρέπει η επόμενη Βουλή να εκφραστεί ελεύθερα και μάλιστα τώρα που δεν έχει ολοκληρωθεί καν η όλη διαδικασία σε νατοϊκό πλαίσιο, επειδή πρέπει να περιμένουμε την απόφαση όλων των κρατών μελών της υπερδομής. Πρέπει λοιπόν οι 29 χώρες να το περάσουν από το κοινοβούλιό τους. Μάλιστα αν μια από αυτές βάλει βέτο για οποιοδήποτε λόγο τότε λόγω του Άρθρου 2 του Προσυμφώνου, δεν ενεργοποιείται η συνταγματική αλλαγή των Σκοπίων και κατά συνέπεια ακυρώνεται το όλο Προσύμφωνο. Είναι λοιπόν καλό να το ξέρουν όλα τα κόμματα που καταψήφισαν το Προσύμφωνο για να λειτουργήσουν ανάλογα, διότι ο στόχος του Ελληνισμού είναι η ακύρωση του Προσυμφώνου κι όχι μόνο η αρνητική άποψη περί αυτού. Η διαδικασία ακύρωσης έχει νόημα και το αποτέλεσμά της θα έχει επιπτώσεις και για το ΝΑΤΟ, αφού τα Σκόπια θα μπορούν να ενταχθούν μόνο με το όνομα FYROM κι όχι με κάποιο άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου