Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων - Πιθανότητα να έχει έρθει στο φως αρχαία Βηθσαϊδά κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας(Βίντεο)

Ομάδα αρχαιολόγων στο Ισραήλ ισχυρίζεται πως βρέθηκε η τοποθεσία στην οποία έζησαν και δίδαξαν οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας. Οι αρχαιολόγοι τονίζουν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει έρθει στο φως αρχαία Βηθσαϊδά  κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας.
Μετά από τέσσερα χρόνια ανασκαφών στα βόρεια της χώρας η ομάδα αρχαιολόγων που εργάζεται στη περιοχή, ισχυρίζεται πως έχει βρει την εκκλησία των αγίων Αποστόλων Παύλου και Ανδρέα αλλά και την αρχαία πόλη Βηθσαϊδά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανασκαφών Mordechai Aviam, «υπάρχει ένα κείμενο από κάποιον επισκέπτη-προσκυνητή από τον 7ο αιώνα, στο οποίο αναφέρει πως φεύγοντας από την Καπερναούμ έφτασε στην Βηθσαϊδά και εκεί βρήκε την εκκλησία των Αποστόλων, Πέτρου και Ανδρέα».
Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα αρχαιολόγων από το Κολλέγιο Kinneret του Ισραήλ και το Κέντρο για την Μελέτη του Αρχαίου Ιουδαϊσμού και Χριστιανικών Καταβολών του κολλεγίου Nyack.
Ανάμεσα στα ερείπια κτιρίων αλλά και τις υποδομές μιας συγκροτημένης και ακμάζουσας πόλης του 7ου μετά Χριστό αιώνα. Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ψηφιδωτά της βυζαντινής περιόδου αλλά και κομμάτια τοίχων τα οποία μαρτυρούν πώς στο σημείο είχε χτιστεί η εκκλησία των Αποστόλων.
«Κατά την διάρκεια των ανασκαφών εδώ ανακαλύψαμε πως κάτω από τα ερείπια της βυζαντινής περιόδου έχουμε ρωμαϊκά ευρήματα, έχουμε κεραμικά, έχουμε νομίσματα και το σημαντικότερο εύρημα είναι ένας τοίχος στο κατώτατο σημείο της ανασκαφής.
Σύμφωνα με εφημερίδες του Ισραήλ οι αρχαιολόγοι είναι σίγουροι για την ανακάλυψή τους αλλά θα είναι απολύτως βέβαιο πως έχει βρεθεί ο χώρος που δίδαξαν οι δυο πρώτοι μαθητές του Ιησού μόνο όταν βρεθεί μια σχετική επιγραφή.
ΠΗΓΗ  ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου