Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ξεκίνησε ο ''πόλεμος'' για το φεγγάρι: Η NASA με το πρόγραμμα ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' ετοιμάζει προσελήνωση ειδικών(Βίντεο)

Βάση του προγράμματος θα έχουμε την προσελήνωση της πρώτης γυναίκας μαζί με έναν άνδρα έως το 2024. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια βιώσιμη εξερεύνηση της Σελήνης από τον άνθρωπο για πρώτη φορά στην ιστορία, αναφέρουν ξένα ΜΜΕ.

«Με αυτά τα συμβόλαια, η Αμερική προχωράει στο τελευταίο βήμα που απαιτείται για να προσεληνωθούν με ασφάλεια  αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της στιγμής που θα δούμε την πρώτη γυναίκα να περπατά στην επιφάνεια του σεληνιακού τοπίου», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine.
«Είναι η πρώτη φορά μετά την εποχή των προγραμμάτων “Απόλλων” που η NASA δίνει άμεση χρηματοδότηση για ένα σύστημα προσελήνωσης και τώρα έχουμε εταιρείες με σύμβαση για να κάνουν τη δουλειά για το πρόγραμμα Artemis», τόνισε ο ίδιος.
Η NASA επέλεξε τρεις αμερικανικές εταιρείες για το έργο αυτό: Blue Origin, Dynetics και SpaceX, οι οποίες θα σχεδιάσουν και αναπτύξουν νέα υπερσύγχρονα συστήματα προσελήνωσης για το πρόγραμμα Artemis.
Πριν από πενήντα χρόνια, το πρόγραμμα Apollo της NASA απέδειξε ότι είναι δυνατόν να προσεληνωθούν άνθρωποι στη Σελήνη και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη.
Όταν η NASA υλοποιήσει το πρόγραμμα για την Σελήνη σε τέσσερα χρόνια με το πρόγραμμα Artemis, θα ακολουθήσει έναν νέο τρόπο που θα αντικατοπτρίζει τον κόσμο του σήμερα, όντας σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τους διεθνείς εταίρους σε μια παγκόσμια προσπάθεια να δοκιμασθούν συστήματα που θα απαιτηθούν  και για τις δύσκολες αποστολές στον πλανήτη Άρη.
"Είμαστε σε σωστό δρόμο" ,δήλωσε ο Ντάγκλας Λόρορ, αναπληρωτής διαχειριστής της NASA για τη Διεύθυνση Ανθρώπινης Εξερεύνησης και Επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον.
«Με αυτά τα συμβόλαια ξεκινάμε μια συναρπαστική συνεργασία με τις καλύτερες βιομηχανίες για την επίτευξη των στόχων του έθνους. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, ειδικά τους επόμενους κρίσιμους 10 μήνες. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας”, τόνισε ο ίδιος.


"Είμαι βέβαιη για τη συνεργασία της NASA με αυτές τις εταιρείες που θα συμβάλουν στην επιτυχία της αποστολής Artemis για την ανάπτυξη του συστήματος προσελήνωσης  που θα μας επιτρέψει την εξερεύνηση  στη Σελήνη", δήλωσε η Lisa Watson-Morgan, διευθύντρια του προγράμματος HLS στο Διαστημικό Κέντρο Πτήσεων Marshall της NASA στο Huntsville της Αλαμπάμα.
Η Σελήνη θα αποτελέσει το επόμενο σημείο τριβής ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και Ινδία. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι υπάρχει ένας πρόχειρος διαχωρισμός κάποιων περιοχών της Σελήνης ανάμεσα τους, κάτι που προδικάζει ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα και “αποικίες” με ανθρώπους στο δορυφόρο της γης σε αρκετά χρόνια βέβαια από τώρα.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου