Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο: UNHCR – “Η Τουρκία ασφαλής χώρα”! Έχει σημασία

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτησε προέβη ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)) Philippe Leclerc αναφορικά με το καθεστώς των αλλοδαπών που έρχονται στην χώρα μας από την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Philippe Leclerc στην εφημερίδα «Το Βήμα» στα μέσα του Δεκεμβρίου, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, οι παράνομοι αλλοδαποί που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία, δεν θα πρέπει αυτομάτως να θεωρούνται πρόσφυγες, αφού όπως επισημαίνει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα, οπότε οι Σύροι που έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν δικαιούνται αυτόματα άσυλο και η Ελλάδα μπορεί να απορρίπτει τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Philippe Leclerc, οι ελληνικές Αρχές μπορούν να εξετάσουν ξεχωριστά τις αιτήσεις των Σύριων μεταναστών και να τις απορρίψει, αφού οι αλλοδαποί προέρχονται από μια ασφαλή χώρα, οπότε η Ελλάδα μπορεί να τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι αιτιάσεις εγχώριων και ξένων δικαιωματιστών για πλήρη και χωρίς περιορισμούς παραχώρηση ασύλου σε όλους τους παράνομους μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα πέφτουν στο κενό. Τα δε επιχειρήματα των ελληνικών Αρχών για ολοκληρωτική αποτροπή της εισόδου των αλλοδαπών από την Τουρκία ενισχύονται.

Η τοποθέτηση αυτή, η οποία προέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποτελέσει βασικό και θεμελιώδες επιχείρημα των ελληνικών Αρχών και σε κατηγορίες – πρόκληση που εξαπολύουν εναντίον της Αθήνας διάφορες ΜΚΟ και ΜΜΕ για την άσκηση του αυτονόητου δικαιώματος “αποτρεπτικής μεταναστευτικής πολιτικής”.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου