Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ανιστόρητος ο Τατάρ: Οι Έλληνες χρωστάνε τη Δημοκρατία στην Τουρκία

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι καταδικάζει «για άλλη μια φορά τα φασιστικά πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου 1974 από το φασιστικό ελληνοκυπριακό-ελληνικό δίδυμο», κατά την έκφρασή του, στην Κύπρο και «την απόπειρα πραξικοπήματος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία».

Ο Τατάρ ανέφερε επίσης ότι η προσπάθεια εξέγερσης εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας από τους Έλληνες στην Κύπρο το 1821, η εξέγερση το 1931 και οι αιματηρές επιθέσεις τα Χριστούγεννα του 1963, στόχο είχαν τον αφανισμό των Τουρκοκυπρίων και την  προσάρτηση του νησιού στην Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα των αιματηρών χριστουγεννιάτικων επιθέσεων, ο τουρκοκύπριος «λαός» αποκλείστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας είναι ίσος ιδρυτικός εταίρος, πρόσθεσε. «Ωστόσο, μετά τον αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού υπό την ηγεσία της ΤΜΤ και με την υποστήριξη της πατρίδας της Τουρκίας, αυτός ο στόχος του ελληνοκυπριακού - ελληνικού διδύμου ήταν ένα όνειρο» συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι «ο στόχος του φασιστικού πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης Μακάριου, η οποία προωθούσε την Ένωση με την υποστήριξη της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, ήταν να εξασφαλίσει την άμεση προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα».

Την περίοδο εκείνη, συνέχισε, εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι σκοτώθηκαν σε αυτό το αιματηρό πραξικόπημα και ενώ οι προετοιμασίες για επίθεση εναντίον του τουρκοκυπριακού «λαού» είχαν  ενταθεί και ο  κίνδυνος της Ένωσης ήταν στην πόρτα, «η Τουρκία, έχοντας επίγνωση αυτού του μεγάλου κινδύνου, το εμπόδισε αυτό με την ειρηνευτική επιχείρηση που πραγματοποίησε στις 20 Ιουλίου 1974, χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά της που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες και φέρνοντας την ειρήνη και την ηρεμία σε όλη την Κύπρο».

Μετά την ειρηνευτική επιχείρηση, όπως αποκάλεσε την εισβολή, κι ενώ η ελληνική χούντα καταστράφηκε, η δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα, είπε ο κ. Τατάρ υποστηρίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός το χρωστάει στην Τουρκία».

Επισημαίνοντας ότι μια άλλη φασιστική απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου ήταν η απόπειρα πραξικοπήματος της FETO, η οποία υποστηρίχθηκε από ξένες δυνάμεις που ήθελαν να υποδουλώσουν την Τουρκία, ο Τατάρ καταδίκασε το πραξικόπημα με αφορμή την επέτειο του.

Ο τουρκοκυπριακός «λαός», κατέληξε, υπερασπίστηκε τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του από την πρώτη στιγμή κατά αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΠΗΓΗ  philenews / ΚΥΠΕ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου