Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Ξεκάθαρη προειδοποίηση των Ταλιμπάν προς την Τουρκία: Φύγετε από το Αφγανιστάν, ειδάλλως θα σας επιτεθούμε

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί χορεύουν στο Αφγανιστάν…. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν! 

Οι Ταλιμπάν απειλούν ευθέως την Τουρκία

Σύμφωνα με νέα επίσημη ανακοίνωση των Ταλιμπάν, που μεταδίδεται από το Κατάρ, οι Ταλιμπάν έστειλαν τελεσίγραφο στην Τουρκία, να αποσύρει το ταχύτερο δυνατόν τις δυνάμεις που διατηρεί στο Αφγανιστάν.

Στο τελεσίγραφο του “Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν” αναφέτεται ότι πρόκειται για την τελευταία προειδοποίηση που απευθύνεται στην Τουρκία. Συγκεκριμένα αναφέρεται:


“Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την Τουρκία να αποχωρήσει από το Αφγανιστάν, όμως δεν έχει φύγει κανένας (στρατιωιτκός). Αυτή είναι η τελευταία και τελική προειδοποίηση του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν “Ταλιμπάν” προς τις τουρκικές δυνάμεις, να μην παραμείνουν και να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν, πριν αρχίσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους”. (Και η συνεννόησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη)

Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις της Τουρκίας, που θέλει να “πουλήσει” την παρουσία της στο Αφγανιστάν στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ζητώντας, εκτός των άλλων, “αντιπαροχή” το “κεφάλι” των Κούρδων, ολόκληρη την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.



 ΠΗΓΗ infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου