Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Ξεδιπλώνονται και ετοιμάζονται να χτυπήσουν, όπως ένα φίδι: Αυτή είναι η θέση της Ουάσιγκτον για την κατάσταση στα σύνορα… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου(Βίντεο)

Οι πάντες στην Ουάσιγκτον βρίσκονται στον αστερισμό των δηλώσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αποφασίσει να επιτεθεί στην Ουκρανία σε μερικές μέρες.

Και δικαιολογούν αυτή τη βεβαιότητα με τις εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τις οποίες μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος εκθείασε.

Επειδή το θέμα τίθεται τις τελευταίες 24 ώρες για την ικανότητα (με ή χωρίς εισαγωγικά) των μυστικών υπηρεσιών -και δεν αναφερόμαστε μόνο στη CIA- να γνωρίζουν τι έχει στο μυαλό του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι υπηρεσίες δεν έκαναν λάθος.

Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι η συνεχής αναφορά σε επικείμενη εισβολή άλλαξε αρκετές φορές τα σχέδια του κ. Πούτιν, ο οποίος υποτίθεται ότι ανέβαλε την εισβολή. Όμως, αυτή τη φορά φαίνεται να πιστεύουν ότι θα επιχειρήσει την επίθεση. Την παρουσιάζουν ως τετελεσμένο γεγονός. Θα φανεί…

Πάντως η διπλωματία δεν σταματά να εργάζεται…

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, στις 24 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Dozhd TV.

Στη Ρωσία, το κανάλι αυτό, είναι καταγεγραμμένο στη λίστα των «ξένων πρακτόρων».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να «απαντήσει» στη ρωσική επιθετικότητα, εφόσον χρειαστεί, διαβεβαιώνοντας όμως ότι ο στόχος του είναι να βρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση.

Ο κ. Μπλίνκεν επίσης ότι θα ήταν καταστροφή εάν δεχόταν επίθεση το Κίεβο, μια πόλη τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο, πρόσθεσε, θα υπάρχουν απώλειες και μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών, αφού οι Ουκρανοί δεν είναι πρόθυμοι να καλωσορίσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, για τον μαραθώνιο επαφών και συναντήσεων με στόχο την αποφυγή του πολέμου:

Τη σκυτάλη από τον κ. Μπάιντεν πήρε ο υπουργός Άμυνας από τη Λιθουανία, όπου βρίσκεται για να ενισχύσει με την παρουσία του τη χώρα αυτή, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Λόιντ Όστιν παρουσιάστηκε και αυτός βέβαιος ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία.

“Ξεδιπλώνονται και ετοιμάζονται να χτυπήσουν, όπως ένα φίδι”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος είπε ακόμα ότι στα σύνορα ολοκληρώθηκε μία μαζική συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων, που δεν έχει προηγούμενο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Μιλώντας περισσότερο σαν πρώην στρατηγός παρά σαν υπουργός, υποστήριξε ότι με βάση τις γνώσεις του τα εξής: «μπορώ να σας πω ότι αυτά είναι ακριβώς που χρειάζονται για μια επίθεση και η θέση την οποία πρέπει να έχεις για να επιτεθείς”.

Άρα και ο ίδιος σαν στρατηγός, αν είχε εντολή να κτυπήσει μία άλλη χώρα, θα έκανε τα ίδια ακριβώς που κάνει αυτή τη στιγμή η Μόσχα. Μπορεί να εισβάλει ανά πάσα στιγμή η Ρωσία, επέμενε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Από το χθεσινό μήνυμα του κ. Μπάιντεν πρέπει να κρατήσουμε τη βεβαιότητα του για το επερχόμενο κτύπημα, και την στήριξη που πρόσφερε στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Έχουν σημαντικές ικανότητες οι μυστικές μας υπηρεσίες, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η δήλωση του κ. Μπάιντεν για την απόφαση που έλαβε, όπως είπε, ο κ. Πούτιν να εισβάλει, έγινε πιο καθαρή στη διάρκεια των ερωτήσεων μετά από την ομιλία του προς το Έθνος.

Έχουμε λόγους να πιστεύουμε, είπε ο κ. Μπάιντεν, ότι οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν και σκοπεύουν να επιτεθούν στην Ουκρανία την ερχόμενη εβδομάδα — τις επόμενες ημέρες. Πιστεύουμε ότι θα στοχοποιήσουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, μια πόλη 2,8 εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων.

Η παραπάνω δήλωση ισχύει και σήμερα, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του Open και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

ΠΗΓΗ hellasjournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου