Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Με λαμπρότητα η Κύπρος τίμησε την 62η επέτειο της Ανεξαρτησίας της (Βίντεο - Φωτο)

Με λαμπρότητα η Κύπρος τίμησε την 62η επέτειο της Ανεξαρτησίας της – Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς

Με κάθε επισημότητα, η Κύπρος τίμησε την 62η επέτειο της Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία του τόπου παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε και φέτος στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς, ενώ πλήθος κόσμου έσπευσε στο Στρόβολο για να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση.

Video Player
00:00
01:04

Πριν την έναρξη της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε έπαρση σημαίας, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Video Player
00:00
00:43

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση:

Η ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Και ακολούθως παρέστη στο τρισάγιο στην μνήμη των ηρώων της Κυπριακής Ελευθερίας 1955-1959, των ηρώων της Τουρκανταρσίας 1963-1964, των ηρώων της νομιμότητας της Δημοκρατίας και της Αντίστασης 1971-1974, των ηρώων προάσπισης της Κύπρου κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που έγινε στο Μνημείο Δημοκρατίας και Αντίστασης εντός του Πάρκου του Προεδρικού Μεγάρου, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Στεφάνι κατέθεσε και στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την σύζυγό του θα παραθέσει δεξίωση για το Διπλωματικό Σώμα.

ΠΗΓΗ https://cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου