Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε στο… Google, η Ν.Δ. έφερε επενδύσεις της Google!

Γιάννης Τσαπρούνης

Η επένδυση της Google θα εισφέρει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ και 19.400 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2030. Ναι, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν θα σωθεί η Ελλάδα. Είναι βέβαιο, όμως, πως αν δεν γίνουν τέτοιου είδους επενδύσεις, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σωθούμε.

ΚΑΙ, ναι, τέτοιες επενδύσεις μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προσελκύσει στην Ελλάδα. Google, Microsoft, Amazon, και άλλοι κολοσσοί υψηλής τεχνολογίας έχουν επιλέξει και έχουν ρίξει στη χώρα μας πάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΝ είναι μόνο, όμως, αυτά τα μεγαθήρια. Εκατοντάδες πολυεθνικές και funds δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Την ίδια ώρα εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν τα προϊόντα που παράγουν ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

ΓΙΑΤΙ, αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Εχει έρθει η ώρα να ξεχωρίσουν οι πραγματικοί επιχειρηματίες από τις εταιρίες-ζόμπι. Οποιος δεν επενδύσει στη νέα εποχή, αργά ή γρήγορα θα βάλει λουκέτο.

ΣΕ αυτό «επενδύει» πολιτικά και οικονομικά η κυβέρνηση. Γι’ αυτό και χτίζει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον. Μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί η πραγματική οικονομία. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι μπορεί η χώρα να πάει μπροστά.

ΟΛΑ αυτά συμβαίνουν έξι μήνες πριν από τις εκλογές. Πριν αποφασίσουν οι πολίτες αν θα δώσουν δεύτερη εντολή διακυβέρνησης στη Ν.Δ. ή αν θα επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

ΠΟΙΑ ήταν η πολιτική επενδύσεων που είχε ακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας; «Στα τσακίδια οι επενδυτές» και «η καριέρα είναι χολέρα» έλεγε ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙΣ επενδύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις έβλεπε ούτε με τηλεσκόπιο. Την Google την ήξεραν, μόνο από τις αναζητήσεις. Εκεί που έψαχναν «plan B» για επιστροφή στη δραχμή ή προσπαθούσαν να βρουν πώς θα φορολογούσαν υπέρμετρα τις επιχειρήσεις.

ΑΥΤΗ είναι η άβυσσος που χωρίζει τον Μητσοτάκη από τον Τσίπρα, τη Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενας ολόκληρος ωκεανός ανάμεσα σε δύο διαφορετικές αντιλήψεις, για το πώς μπορεί να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί η οικονομία.

ΑΥΤΗ θα είναι και η άβυσσος που θα χωρίζει τα ποσοστά των δύο κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές…

ΠΗΓΗ eleftherostypos

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου