Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Η Τουρκία εγκληματεί εις βάρος της Κύπρου στο μεταναστευτικό, καταγγέλλει ο Μαυρίδης: 10% του πληθυσμού οι παράτυποι μετανάστες

 Ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Φωτογραφία EP-142851G, Photographer: Brigitte HASE, Copyright: ©European Union 2022 – Source : EP

Στην ξεχωριστή περίπτωση της Κύπρου και την παρούσα κατάσταση λόγω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, επικεντρώθηκε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D).

Παρενέβη σε σχετική συζήτηση σε κοινή συνεδρία της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο μαζί με άλλες σχετικές Επιτροπές, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε αρχικά:

«Γενικά, όταν αναφερόμαστε στο μεταναστευτικό, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στους λόγους που το προκαλούν και στο γεγονός ότι αφορά ανθρώπους. Όμως, θα μιλήσω για την ξεχωριστή περίπτωση της Κύπρου.

Πρόκειται για νησιωτικό κράτος της ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο, όπου καταφθάνουν παράνομα χιλιάδες από την Τουρκία στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου και ακολούθως διέρχονται από το κατεχόμενο τμήμα στο ελεγχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία έδαφος.

Σήμερα, το ποσοστό παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο από την Κυπριακή Δημοκρατία στις ελεύθερες περιοχές, έχει υπερβεί το 10% του συνολικού πληθυσμού».

Ακολούθως, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι:

«Έγκλημα είναι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων και ειδικά των προσφύγων, αλλά έγκλημα όπως αυτό ορίζεται στο Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι και η οργανωμένη αλλοίωση της δημογραφίας της Κύπρου, ενός μικρού νησιωτικού κράτους-μέλους της ΕΕ. Εκφράζω σεβασμό προς άλλες απόψεις αλλά δυστυχώς δεν αναφέρθηκαν στις ιδιάζουσες αυτές συνθήκες (της Κύπρου).

Η παράκληση είναι να προσαρμόσουμε τους κανόνες ανά κράτος-μέλος και ανά περιοχή και όχι να ακολουθούμε την ίδια συνταγή για όλα τα κράτη-μέλη».

Στο τέλος της παρέμβασής του ο Κύπριος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην Συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 στην Κύπρο, αναφέροντας ότι όσοι θα έρθουν στην Συνεδρία θα έχουν την δυνατότητα να δουν την πραγματική κατάσταση.

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου