Κυριακή 7 Μαΐου 2023

MASS, ασπίδα, Rheinmetall-άτρωτα πλοία: Multi Ammunition Softkill System (vid.)

Το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό ανέθεσαν στην Rheinmetall συμβόλαιο ύψους 125 εκατομμύρια ευρώ για το Multi Ammunition Softkill System (MASS). 

Αυτά τα συστήματα θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για τον εξοπλισμό των αντιτορπιλικών της κλάσης Hobart και των φρεγατών κλάσης ANZAC. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές, το MASS επιλέχθηκε λόγω των μοναδικών δυνατοτήτων του.

Τα πρώτα συστήματα πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2023, με την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα να επιτυγχάνεται επιτευχθεί έως το 2027. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραγγελία που έγινε ποτέ για τεχνολογία προστασίας πλοίων. Ο συνολικός όγκος πωλήσεων θα μπορούσε ενδεχομένως να ανέλθει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (περίπου 610 εκατομμύρια ευρώ), καθώς η σύμβαση περιλαμβάνει optinon για τον εξοπλισμό ολόκληρου του στόλου της Αυστραλίας.

Επειδή το συμβόλαιο περιλαμβάνει τη μεταφορά της τεχνολογίας του συστήματος MASS, η Rheinmetall Defense Australia θα είναι σε θέση να παράγει τα συστήματα με άδεια, πριν τα εγκαταστήσει και τα θέσει σε λειτουργία στα πολεμικά του αυστραλιανού ναυτικού.

Τα συστήματα MASS που παραγγέλθηκαν από το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας θα συναρμολογηθούν στο κέντρο MILVEHCOE της Rheinmetall Defense Australia. Αυτό θα οδηγήσει σε νέες δυνατότητες για την επέκταση της αυστραλιανής αλυσίδας εφοδιασμού του Ομίλου.

Το Multi Ammunition Softkill System (MASS) προστατεύει τα πλοία και τα σκάφη από πολύπλευρες απειλές από κατευθυνόμενους πυραύλους και όπλα κατευθυνόμενα με λέιζερ – στην ανοιχτή θάλασσα. Προσφέροντας προστασία από σύγχρονα κατευθυνόμενα όπλα σε όλα τα σχετικά μήκη κύματος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το MASS μπορεί να εγκατασταθεί σε σκάφη όλων των μεγεθών και να ενσωματωθεί εύκολα σε υπάρχοντα συστήματα του πλοίου ή να λειτουργήσει ως αυτόνομο σύστημα. Στην τυπική έκδοση, το MASS αποτελείται από έως και έξι εκτοξευτές, καθένας από τους οποίους μπορεί να εκτοξεύσει έως και 32 πυρομαχικά decoy Omni Trap.


ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου