Κυριακή 7 Μαΐου 2023

O πονηρός πολιτευτής

Άννα Παναγιωταρέα

Από πολιτικούς οι οποίοι δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους, δεν έχουν κάνει ποτέ δήλωση εισοδήματος στην εφορία από τη δουλειά τους, δεν έμαθαν ποτέ ως εργαζόμενοι τι σημαίνουν ιεραρχία, ωράριο, υπερωρία, αρμοδιότητες, υποχρεώσεις, υπευθυνότητα, που εξελίχθηκαν στην καριέρα τους πατώντας πάνω σε ευνοϊκές περιστάσεις, έχοντας το χάρισμα της επικοινωνίας, μπορούμε να ακούσουμε τα πάντα στην προεκλογική περίοδο κι όχι μόνο!
Από την απάλειψη των πάσης φύσεων δανείων και χρεών έως και την πρόσληψη στο Δημόσιο με μόνο προσόν το τριτάξιο γυμνάσιο. Κι αυτό να προβάλλεται ως αντίπαλον δέος της αριστείας, για την οποία οφείλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί, αν θέλουμε η πατρίδα μας να κάνει βήματα μπροστά.

ΜΕ ΑΝΕΣΗ υπόσχονται από την απελευθέρωση των φυλακισμένων, ανεξαρτήτως λόγων εγκλεισμού, η οποία και θα σερβιριστεί ως κοινωνική ευαισθησία, μέχρι και την αναδιανομή των… τσιφλικιών. Βέβαια, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προεκλογική υπερβολή ότι υπόσχονται να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να περνούν, χωρίς προβλήματα, ανεξέλεγκτοι οι μετανάστες, διότι συνάδει με τη μαρξιστική αντίληψη περί διεθνισμού.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ, το να μετέρχεται ένας λαϊκιστής κάθε μέσον για να καταλάβει την εξουσία που γίνεται αυτοσκοπός, δεν αποτελεί έκπληξη, ώστε κάποιος να δηλώσει ότι «πέφτει από τα σύννεφα». Αλλά για όσες «υποσχέσεις» έχουν ξανακούσει οι πολίτες από το 2015, επειδή αντιλαμβάνονται τη σκοπιμότητά τους, στις 21 Μαΐου θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση.

ΑΥΤΟ, ΟΜΩΣ, που θεωρώ ό,τι πιο ανέντιμο έχω ακούσει, στα σαράντα χρόνια που έχω καλύψει προεκλογικές περιόδους, είναι η υπόσχεση του Τσίπρα στα παιδιά που ετοιμάζονται αυτές τις μέρες να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις: Δεν περάσατε στο πανεπιστήμιο, όχι γιατί δεν είχατε προετοιμαστεί, όχι γιατί δεν είχατε διαβάσει -όχι γιατί είναι λάθος να σπρώχνουμε όλα τα παιδιά στα πανεπιστήμια, ενώ μπορούν να στραφούν και στην επαγγελματική εκπαίδευση εξασφαλίζοντας το μέλλον τους-, αλλά γιατί αυτή η άκαρδη Κεραμέως κρατούσε μία ψαλίδα και… χραπ, σας έκοψε. Το είπε και δεν ντράπηκε ο αφιλότιμος! Και τώρα η συνέχεια: Να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει ο Τσίπρας την κυβέρνηση για να καταργήσει αμέσως -όπως π.χ. τον ΕΝΦΙΑ- την ελάχιστη βάση για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια. Πόσο πιο επικίνδυνος μπορεί να γίνει αυτός ο πονηρός πολιτευτής;

ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορώ να πω ότι ο Τσίπρας δεν θεωρεί το πανεπιστήμιο ως χώρο απόκτησης γνώσης και δεξιοτήτων που θα ανοίξουν στους νέους τον δρόμο, αλλά χώρο για «ζύμωση» ιδεολογική. Ητοι, στα πανεπιστήμια να γίνεται κομματική δουλειά, λες και πρόκειται για κομματικές οργανώσεις βάσεις, με τις απαιτούμενες δράσεις για την ωρίμανση της φοιτητικής συνείδησης για την ανατροπή της αστικής τάξης, όπως αναφέρεται στη λενινιστική θεωρία για το «κόμμα νέου τύπου».

ΤΟ ΘΕΜΑ «της ανατροπής της αστικής τάξης» από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, του Τσακαλώτου με 176.692 ετήσιο εισόδημα, του Παπαδημούλη με εισοδήματα 251.424 ευρώ ετησίως, του Σταθάκη των 48 ακινήτων, της Φωτίου με λογαριασμούς και ακίνητο στο Λονδίνο και των άλλων συντρόφων αστών εκατομμυριούχων, ας το συζητήσουμε μια άλλη φορά. Μακάρι, η ελληνική οικονομία να πηγαίνει τόσο καλά, ώστε όλο και περισσότεροι Ελληνες να εργάζονται, να αποταμιεύουν, να επενδύουν. Αλλά ας μας κάνουν τη χάρη να μην πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ιδίως στους νέους…

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου