Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Ισλαμική τρομοκρατία στην Ελλάδα: Φόβοι ότι το «τέρας» ξυπνά από τη χειμερία νάρκη


Το Newsbomb.gr με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση γύρω από το σοκαριστικό αυτό παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο ευτυχώς βρίσκεται σε κάμψη έπειτα κι από την όχι ολοκληρωτική ήττα των τζιχαντιστών στα πεδία των μαχών της Συρίας και του Ιράκ, πραγματοποίησε ρεπορτάζ με συνεντεύξεις ειδικών, ερευνητών, αλλά και μουσουλμάνων συμπατριωτών μας, προκειμένου να παρουσιαστεί η διάσταση του ζητήματος, με αφορμή τη σύλληψη, όπως λένε οι Αρχές, των εν δυνάμει τρομοκρατών που αν πετύχαιναν τον σκοπό τους, τώρα θα είχαμε όλοι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, σε μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα για όλους μας.

Στον φακό του Newsbomb.gr μίλησε η πλέον ειδικός για θέματα τρομοκρατίας, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς στον τομέα Διεθνούς Ασφάλειας, Πολιτικός Επιστήμονας – Διδάκτορας Νομικής Σχολής και συγγραφέας Μαίρη Μπόση.

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής με ειδίκευση σε αυτά τα ζητήματα, Μάνος Μεϊμαράκης, δίνει το δικό του στίγμα για τη διάσταση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι η διέλευση ή και σύλληψη τζιχαντιστών στη χώρα μας, αποτελούν μάλλον… συνηθισμένο φαινόμενο, παρά μια ανησυχητική εξαίρεση.

O Αχμάντ M. Ελντίν, μουσουλμάνος Έλληνας πολίτης και διπλωματούχος Ισλαμικής Θεολογίας, από την πλευρά του απορρίπτει τον όρο «ισλαμική τρομοκρατία», καθώς «το Ισλάμ τα καταδικάζει όλα αυτά», ενώ αμφισβητεί κι ότι οι πρόσφατες συλλήψεις των Πακιστανών συνδέονται με πραγματικό ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.


ΠΗΓΗ newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου