Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Πακέτο €20 δισ. για παραγωγή τσιπ ετοιμάζει η Γερμανία


Εχει ήδη συμφωνήσει 10 δισ. βοήθεια για νέο εργοστάσιο της αμερικανικής Intel. Βρίσκεται σε διαδικασία για επιδοτήσεις 7 δισ. σε εταιρείες όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing και η γερμανική Infineon Technologies.

Λία Δεληγιάννηl.deligianni@euro2day.gr

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς σχεδιάζει να διαθέσει 20 δισ. ευρώ για να ενισχύσει την κατασκευή τσιπ στη Γερμανία και να στηρίξει τον τεχνολογικό τομέα της χώρας για να εξασφαλίσει προμήθειες κρίσιμων εξαρτημάτων εν μέσω αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα χρήματα πρόκειται να διανεμηθούν σε γερμανικές και διεθνείς εταιρείες έως το 2027 και θα αντληθούν από το Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό, σύμφωνα με άτομα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Το εκτός προϋπολογισμού πακέτο, γνωστό ως KTF, δημιουργήθηκε αρχικά για να επενδύσει στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα, αλλά το πεδίο εφαρμογής του έχει επεκταθεί καθώς η Γερμανία προσπαθεί να περιορίσει τις τακτικές κρατικές δαπάνες. Η διάθεση ύψους έως και 180 δισ. ευρώ βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης και θα δημοσιευθεί τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν οι πολίτες που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια για ένα νέο εργοστάσιο της αμερικανικής Intel και βρίσκεται στη διαδικασία συμφωνίας για περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε επιδοτήσεις σε εταιρείες όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing και η γερμανική Infineon Technologies.


ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου