Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Καταφύγιο στην Κύπρο ψάχνουν εκατοντάδες Ισραηλινοί- Φτάνουν με πτήσεις από Τελ Αβίβ

Νατάσα Χριστοφόρου

Πέραν από τους Κύπριους που βρίσκονται στο Ισραήλ, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να φτάσουν εντός της ημέρας, εκατοντάδες Ισραηλινοί ψάχνουν καταφύγιο στη χώρα μας.

Όπως ανέφεραν επιβάτες που έφτασαν το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο Λάρνακας η κατάσταση είναι τρομακτική στο Ισραηλ και πολλοί αναζητούν πτήσεις για να φτάσουν στην Κύπρο. “Πρώτη φορά που φεύγουμε από τη χώρα μας και δεν είμαστε χαρούμενοι. Χθες κανονίσαμε να φύγουμε από το Τελ Αβίβ και επιλέξαμε την Κύπρο. Κλείσαμε δωμάτιο εδώ.

“Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και γι’ αυτό τρέξαμε με τα παιδιά μας για να φύγουμε. Έχουν απαγάγει παιδιά αλλά δεν ξέρουμε πόσα ακόμα. Πήραμε πτήση από το Ισραήλ στην Αθήνα και από κει ήρθαμε στην Κύπρο. Ψάξαμε να βρούμε απευθείας πτήσεις αλλά όλες είναι γεμάτες προς την Κυπρο. Θα μείνουμε σε κάποιο ξενοδοχείο στη Λεμεσό.

Δεν ξέρουμε για πόσο, θα μείνουμε για όσο χρειαστεί. Πολλοί φίλοι μας θα έρθουν και θα μείνουν στην Πάφο”.

Δεν το κάναμε για μας αλλά για τα δύο παιδιά μας. Οι γονείς μας έμειναν πισω. Ανησυχούμε πάρα πολύ”, ανέφερε μητέρα δύο ανήλικων παιδιών από το Ισραήλ. Άλλη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών ανέφερε πως έφτασαν στην Κύπρο για να είναι ασφαλείς, σημειώνοντας πως πολλοί φίλοι τους ψάχνουν πτήση για να έρθουν στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα πολλοί Ισραηλινοί φτάνουν στη χώρα μας από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες επειδή ακυρώθηκαν πτήσεις προς το Τελ Αβίβ. “Εμείς ήρθαμε εδώ από τη Βιέννη και βρήκαμε πτήση για να φύγουμε την Τρίτη για το Ισραηλ. Είμαστε φοβισμένοι, έχουμε δύο γιους στο στρατό. Μας είπαν πως είναι καλά. Θα μείνουμε σε φίλους στη Λάρνακα”, ανέφερε Ισραηλινός με δάκρυα στα μάτια.

Σημειώνεται πως εντός της ημέρας, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, αναμένεται να φτάσουν και Κύπριοι προσκυνητές που ήταν στα Ιεροσόλυμα.   


ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου