Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Αποκάλυψη ΣΟΚ: P-8 της RAF υποστηρίζουν τις ισραηλινές δυνάμεις… Κύπρος;


Η RAF παρέχει υποστήριξη εναέριας επιτήρησης στο Ισραήλ στη συνεχιζόμενη επιχείρηση κατά των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα. Απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο υπουργός Επικρατείας για τις Ένοπλες Δυνάμεις James Heappey είπε ότι αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να υποστηρίξουν το Ισραήλ και να καλύψουν τις ευρύτερες ανησυχίες για την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Συνολικά 12 αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι πτήσεις παρείχαν υποστήριξη επιτήρησης στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής μεταφοράς όπλων σε τρομοκρατικές ομάδες και στην ευρύτερη περιφερειακή ασφάλεια. Έχουν επίσης παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αίγυπτο», είπε ο Heappey.

Ο Heappey δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις πτήσεις επιτήρησης, σημειώνοντας: «Για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, δεν μπορώ να σχολιάσω τις λεπτομέρειες αυτής της δραστηριότητας». Ωστόσο, είπε ότι τα θαλάσσια αεροσκάφη πολλαπλών αποστολών της RAF Boeing P-8A Poseidon MRA1 «και άλλα μέσα επιτήρησης» είχαν χρησιμοποιηθεί «για να βελτιώσουμε την επίγνωση της κατάστασης στην περιοχή και να παράσχουμε διασφάλιση στους εταίρους μας». Επίσης ο υπουργός δεν ανέφερε από που επιχειρούν τα αεροσκάφη… Μήπως από την Κύπρο;

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου