Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ποντιακοί χοροί και θετική ενέργεια στην Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας


(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

«Κλειδί» η σχέση των μαθητών με τον χοροδιδάσκαλο Ηρακλή Παπαγιαννίδη

Όταν κάνεις ρεπορτάζ, συχνά εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι το απρόοπτο. Όταν μάλιστα αυτό το… απρόοπτο συνοδεύεται από μουσική και χορό οι οιωνοί για τη συνέχεια είναι ακόμα πιο θετικοί. Κάπως έτσι νιώσαμε πηγαίνοντας για ρεπορτάζ στην ιστορική Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς η άφιξή μας συνέπεσε με τα μαθήματα ποντιακών χορών στο παιδικό τμήμα αλλά και σε εκείνο των ενηλίκων.

Από την είσοδο ακόμα ακουγόταν η ποντιακή λύρα του Γιάννη Φωτιάδη και το νταούλι του Γιώργου Σαρσαρίδη. Πλησιάζοντας στην κεντρική αίθουσα του Συλλόγου, ακούσαμε και τη φωνή του χοροδιδασκάλου Ηρακλή Παπαγιαννίδη.

Εκείνο όμως που μας άρεσε πολύ και θα το δείτε κι εσείς στα βίντεο τα οποία ακολουθούν είναι η θετική ενέργεια μικρών και μεγάλων. Εμείς που ήμασταν έξω από το χορό είχαμε την αίσθηση ότι η ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά μας όσο σφιχτά δεμένα χέρια και να είχε, στην πραγματικότητα «πετούσε».

Εάν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, αγαπάτε το χορό και επιδιώκετε να περιβάλλεστε από ανθρώπους με θετική ενέργεια η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τα πολιτιστικά τμήματά της είναι μια σοβαρή επιλογή.

Εξάλλου ένας σύλλογος που έκλεισε τα 100 και εξακολουθεί να είναι τόσο δυνατός δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί εγγύηση.

Πόπη Παπαγεωργίου

Βίντεο, φωτογραφία: Κώστας Κατσίγιαννης. 

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου