Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

«Ο Ερντογάν κάλεσε τον Χριστουδουλίδη όχι …τον πρόεδρο της Κύπρου στην Άγκυρα»


Δεκέμβριος 14, 2023. Ελλάδα.

“Δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου στην Κύπρο ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν κάλεσε στην Άγκυρα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο είχε μια βιαστική συνάντηση στο Ντουμπάι”.

Αυτό αναφέρει τουρκοκυπριακό δημοσίευμα σημειώνοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνίου:

 «Αν είχε γίνει πρόσκληση του Προέδρου της Τουρκίας προς τον Πρόεδρο της Κύπρου, θα είχε γίνει δήλωση και θα το γνώριζαν όλοι. «Το περιεχόμενο μιας συνάντησης που έγινε σε ιδιωτικό επίπεδο σε διάδρομο δεν μπορεί να αποκαλυφθεί», είπε.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Cyprus Times δημοσίευσε τις πληροφορίες που απέκτησε για την είδηση ​​που έγινε πρωτοσέλιδο στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Αλήθεια. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην Τουρκία κατά τη συνάντησή τους στο Ντουμπάι την περασμένη εβδομάδα και ότι ο Χριστοδουλίδης μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες, τις οποίες προσπάθησε να κρύψει, μόνο με λίγους συναδέλφους.

Χαρακτηριστική για το θέμα ήταν η απάντηση του Αντωνίου ο οποίος είπε:

 «Εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας προσκαλούσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Άγκυρα, όπως γίνεται κατανοητό, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια ριζική αλλαγή στην Τουρκική εξωτερική πολιτική που γνωρίζουμε εδώ και μισό αιώνα. «Αν ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει την πρόσκληση στον Πρόεδρο και όχι στον Νίκο Χριστοδουλίδη, να είστε σίγουροι, θα το είχαμε ανακοινώσει», είπε.

Ο Αντωνίου υπογράμμισε ότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά ζητήματα που βασίζονται στην ουσία του Κυπριακού.

Σύμφωνα με την είδηση, το ΔΗΣΥ και η Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, επέκριναν το γεγονός ότι πολιτικοί αρχηγοί και θεσμοί έπρεπε να μάθουν τόσο σοβαρές πληροφορίες από τα ΜΜΕ.

 Όπως και το ΑΚΕΛ, έτσι και η Δημήτριου ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, καταλήγει η τουρκοκυπριακή YeniDuzen.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου