Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

IDF: Ανακοίνωσαν τους θανάτους ηγετικών στελεχών της Χαμάς σε επιχείρηση στο Αλ Σίφα


Οι IDF και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet γνωστοποίησαν πως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν από στρατεύματα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες.

Τα στρατεύματα έκαναν επιδρομές σε κτίρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος, έπειτα από πληροφορίες που ότι εκεί κρύβονται κορυφαία στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στρατιώτες της μονάδας Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού, του τάγματος Shaked της ταξιαρχίας Givati και της μονάδας Duvdevan σκότωσαν μια ομάδα ένοπλων πρακτόρων της Χαμάς που έφυγαν τρέχοντας από την αίθουσα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Ανάμεσά τους ήταν ο ανώτερος διοικητής της Χαμάς Ράαντ Ταμπέτ - ο οποίος κατονομάστηκε από τις IDF την Πέμπτη ως επικεφαλής της στρατολόγησης και της απόκτησης προμηθειών της τρομοκρατικής οργάνωσης - και ο Μαχμούντ Χαλίλ Ζακζούκ, ο οποίος σύμφωνα με τις IDF είναι ο αναπληρωτής διοικητής της μονάδας πυραύλων της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στρατιώτες της αναγνωριστικής ταξιαρχίας Nahal σκότωσαν τους ανώτερους πράκτορες της Χαμάς Φάντι Ντβέικ και Zακάρια Νατζίμπ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο μαιευτήριο της Σίφα, σύμφωνα με τις IDF.

Οι IDF και η Shin Bet ανέφεραν ότι ο Ντβέικ ήταν ανώτερο μέλος του τμήματος πληροφοριών της Χαμάς. Διέπραξε το 2002 την τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στον οικισμό Adora της Δυτικής Όχθης, σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες, και εξορίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη συμφωνία Σάλιτ του 2011 με τη Χαμάς, κατά την οποία το Ισραήλ απελευθέρωσε 1.027 Παλαιστίνιους καταδικασμένους για τρομοκρατία σε αντάλλαγμα για τον αιχμάλωτο Ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σάλιτ.

Στη Γάζα, συνέχισε να προωθεί επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, λένε οι αμυντικές αρχές. Ο Νατζίμπ, σύμφωνα με τις IDF και τη Shin Bet, ήταν ανώτερο στέλεχος στο λεγόμενο αρχηγείο της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, επιφορτισμένος με την προώθηση επιθέσεων κατά του Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη.

Κατηγορείται για συμμετοχή στην απαγωγή και τη δολοφονία του Nachshon Wachsman το 1994, ενώ απελευθερώθηκε επίσης στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σαλίτ το 2011.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου