Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Γιατί ο Πούτιν “καρατόμησε” ΤΩΡΑ τον ΥΠΑΜ Σοϊγκού;


Ένας άλλος πόλεμος μαίνεται πάνω από δύο χρόνια στην Ουκρανία και σε αυτήν την κρίσιμη φάση ο πρόεδρος Πούτιν απομακρύνει τον πιο στενό του συνεργάτη, τον υπουργό Άμυνας. Τι σημαίνει αυτό; 

Ο Νίκολας Μπούσε, κεντρικός σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το ερμηνεύει από τη δυτική οπτική γωνιά ως ένδειξη του πόσο λίγα γνωρίζει η Δύση γύρω από τα ενδότερα του Κρεμλίνου. Και τη μεταφράζει ως φόβο του Πούτιν για επερχόμενη ήττα.

ΠΗΓΗ DW

Διαβάζουμε: “Η αιφνιδιαστική αποπομπή του Σεργκέι Σοϊγκού έρχεται σε μια στιγμή που πολλοί παρατηρητές έβλεπαν τη Ρωσία σε πλεονεκτική θέση στρατιωτικά στην Ουκρανία και πολιτικά με τους συμμάχους της στη Δύση … Το γεγονός ότι απομακρύνει τώρα έναν από τους στενότερους και παλαιότερους συντρόφους του από μια θέση-κλειδί αποτελεί απόδειξη ότι ο ίδιος προφανώς δεν θεωρεί τη θέση του τόσο ισχυρή και ότι μπορεί μάλιστα να τη βλέπει να τίθεται σε κίνδυνο. Πάντα ήταν απρόθυμος να αποχωριστεί σημαντικούς συνεργάτες του. Εάν καταφεύγει σε αυτή τη μέθοδο, υπάρχουν πιθανώς μόνο δύο λόγοι γι’ αυτό: Είτε φοβάται εξέγερση στην αυλή του, είτε μια ήττα στο πεδίο της μάχης … αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να μην σταματήσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία. Ο χρόνος δεν παίζει υπέρ του Πούτιν, όπως πολλοί πιστεύουν”.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου