Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΕΚΙΡΗΣ:ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ


Την αγανάκτηση του εκφράζει ο  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης για την εικόνα που παρουσιάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας σε ότι αφορά τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό της.
Ο Αχαιός πολιτικός συναισθανόμενος τους  έντονους φόβους που εκφράζονται και τις  ανησυχίες τον πολιτών και φορέων της  Αχαΐας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, και  στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τον αρμόδιο υπουργό την άμεση αντιμετώπιση και  λύση του προβλήματος
 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

   «Χωρίς περιπολικά, «κλούβες» για μεταγωγές και  μηχανές της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», έχει μείνει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας καθώς μέρα με τη μέρα τα προβλήματα διογκώνονται και τα οχήματα το ένα μετά το άλλο τίθενται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βρίσκονται σε απόγνωση!
Τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης έχουν ακινητοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο τους, ενώ ακόμα και τα οχήματα μεταφοράς κρατουμένων (κλούβες) του τμήματος Μεταγωγών έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, τρανή απόδειξη των ανωτέρω  αποτελεί  το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες μεταφέρθηκαν ισοβίτες από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στο Δικαστικό Μέγαρο όχι με κλούβα, αλλά με όχημα της ΟΚΠΕ, με τους κρατουμένους να έχουν στοιβαχθεί στο όχημα.
Μάλιστα, οι υπηρετούντες στο τμήμα Μεταγωγών  έχουν προβεί  σε αναφορά για τη σημερινή κατάσταση στην υπηρεσία τους και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Οι κλούβες του Μεταγωγών έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, επειδή χρειάζονται επισκευή η οποία καθυστερεί λόγω της έλλειψης χρημάτων. Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο τμήμα της Άμεσης Δράσης, εξαιρετικά νευραλγικής υπηρεσίας, η οποία δεν διαθέτει περιπολικά για να καλύψει τις ανάγκες της αστυνόμευσης, με αποτέλεσμα να γίνεται «αγώνας δρόμου» από τους αστυνομικούς για να καλυφθούν οι βάρδιες, καθώς, όπως αναφέρουν, συνδικαλιστικές του Σώματος, από τα 17 περιπολικά οχήματα που διαθέτει η υπηρεσία τα 16 έχουν ακινητοποιηθεί. Για να καλυφθούν  οι βάρδιες καλούνται να παραχωρήσουν οχήματα - περιπολικά τα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας. Επίσης  χωρίς μηχανικό έλεγχο έχουν ξεμείνει και οι μηχανές της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», οι οποίες ωστόσο χρησιμοποιούνται. Αρκετές φορές οι αστυνομικοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ακόμα και τα δικά τους οχήματα, ενώ έχουν οργανώσει και έρανο για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την επισκευή των οχημάτων ανταλλακτικά. Η κατάσταση είναι τραγική, αναφέρουν οι αστυνομικοί που βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο για να πατάξουν την εγκληματικότητα.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και η  σοβαρότητα δε  του προβλήματος εκτός από το Σώμα, επηρεάζει και την κοινωνία στο σύνολο της ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός, τι προτίθεται να λάβει ώστε οι έγκρισεις των δαπανών, να απεμπλακούν από τις διαδικασίες της τυπικής γραφειοκρατίας και της τυπολατρίας, για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου