Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς "γερό πάτημα" η Wall εν αναμονή της ευρωπαϊκής Συνόδου



  Dow11.541,7837,16 0,32%  



  Nasdaq2.598,62-5,42 -0,21%  

Η Wall Street σήμερ
Aπό το capital.gr
 
Έκλεισε άλλη μία ημέρα έντονων διακυμάνσεων στην Wall Street η οποία "ταλαντεύτηκε" στο ρυθμό των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατάφερε να αντιστρέψει τριψήφιες απώλειες, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος αλλά σε απόσταση από τα υψηλά ημέρας. Ο δείκτης εναλλάσσει διαδοχικά πρόσημα στις τελευταίες 10 ημέρες συναλλαγών. Μικρά κέρδη σημείωσε και ο ευρύτερος S&P 500, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq.

Η νευρικότητα ήταν εμφανής από τις αρχικές συναλλαγές, καθώς ακολουθεί ένα κρίσιμο τριήμερο που θα καθορίσει πιθανώς την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Αύριο θα λάβει χώρα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Eurogroup το οποίο θα εξετάσει την έκθεση της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Το Σάββατο θα συνεδριάσει το συμβούλιο Ecofin, ενώ την Κυριακή ακολουθεί η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Η εικόνα της αμερικανικής αγοράς βελτιώθηκε τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη γαλλο-γερμανικής συμφωνίας στην κατεύθυνση οριστικοποίησης του σχεδίου επίλυσης της δημοσιονομικής κρίσης. Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel προγραμμάτισαν να συναντηθούν το βράδυ του Σαββάτου στις Βρυξέλλες και έθεσαν ως στόχο την κατάρτιση οριστικού σχεδίου έως την Τετάρτη. Έως τότε είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μάλιστα και δεύτερη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών.

Στις ΗΠΑ, η προσοχή παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα που κατά πλειοψηφία ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, πλην ορισμένων δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως τα μεγέθη της Apple.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 37,16 μονάδες (0,3%) κλείνοντας στις 11.541,78 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 5,42 μονάδων (-0,2%) και έκλεισε στις 2.598,62 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 5,51 μονάδων (0,5%) κλείνοντας στις 1.215,39 μονάδες.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σημειώνοντας άνοδο 0,01 δολ. ή σε ποσοστό 1,85% και έκλεισε στα 0,55 δολ.

«Εκτιμώ πως αυτή τη στιγμή έχουμε μία αγορά χωρίς κατεύθυνση», με τους επενδυτές να διστάζουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, πτώση κερδών 5% και αύξηση εσόδων 9% σημείωσε το τρίτο τρίμηνο η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly and Co. Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 1,24 δισ. δολ., ή 1,1 δολ. ανά μετοχή, από 1,3 δισ. δολ., ή 1,18 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6,15 δισ. δολ. Σε προσαρμοσμένη βάση τα ανά μετοχή κέρδη μειώθηκαν 7% στα 1,13 δολ. από 1,21 δολ.

Πτώση 4% στα κέρδη κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η μητρική της Standard & Poor΄s, McGraw-Hill. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 365,6 εκατ. δολ., ή 1,21 δολ. ανά μετοχή, από 379,9 εκατ. δολ., ή 1,23 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν 2,55 στα 1,91 δισ. δολ.

Άνοδο 13% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου ανακοίνωσε η American Express, καθώς οι πελάτες που δανείζονται από την εταιρεία πιστωτικών καρτών αύξησαν κατά 16% τις δαπάνες τους, ενώ συρρικώθηκαν οι ζημιές από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού, αποτελούν βαρόμετρο του κλάδου πιστωτικών καρτών και δείχνουν πως οι πελάτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές αλλά και χρεωστικές τους κάρτες παρά την επίμονα υψηλή ανεργία και τις ανησυχίες για ύφεση τύπου double dip.

Αναλυτικότερα, τα κέρδη της AmEx διαμορφώθηκαν στα 1,24 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 1,09 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο 9% στα 7,6 δισ. δολάρια.

Αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε η EBay το τρίτο τρίμηνο όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 491 εκατ. δολ., ή 37 σεντς ανά μετοχή, από 432 εκατ. δολ., ή 33 σεντς ανά μετοχή, ενώ σε μη GAAP βάση διαμορφώθηκαν στα 628 εκατ. δολ., ή 48 σεντς μετοχή. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 32% στα 2,97 δισ. δολ.

Στα μάκρο των ΗΠΑ, Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε τον Οκτώβριο ο μεταποιητικός κλάδος στην περιοχή της Φιλαδέλφειας όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of Philadelphia. Ειδικότερα, ο δείκτης Philly Fed αναρριχήθηκε στις 8,7 μονάδες τον Οκτώβριο από -17,5 το Σεπτέμβριο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και επιστρέφοντας σε ανοδικό έδαφος έπειτα από δύο διαδοχικούς αρνητικούς μήνες.

Αδύναμες οικονομικές συνθήκες «έδειξε» ο σύνθετος δείκτης leading indicators το Σεπτέμβριο για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board, ο δείκτης leading indicators ενισχύθηκε κατά 0,2% το Σεπτέμβριο, έπειτα από αύξηση 0,3% τον Αύγουστο. Η αύξηση του Σεπτεμβρίου ήταν ελαφρώς μικρότερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν κάνει λόγο για άνοδο 0,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου