Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διαψεύδει την αναβολή της Συνόδου Κορυφής ο Όλι Ρεν



 Από το hellas.net
Διαψεύδουν σε όλους τους τόνους ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε., της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής με πρωτοβουλία της γερμανικής Καγκελαρίας.

Σχολιάζοντας την είδηση παράγοντες της Κομισιόν, αλλά και εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών αρκετών ευρωπαϊκών χωρών δήλωσαν στο πρακτορείο Dow Jones Newswires πως δεν γνωρίζουν τίποτα για το ενδεχόμενο αναβολής της Συνόδου.Μάλιστα στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο πως όχι μόνο δεν έχουν επίσημη πληροφόρηση για μη τέλεση της Συνόδου, αλλά αντιθέτως η ελληνική αποστολή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την αυριανή συνάντηση του Εurogroup και τις εργασίες της συνάντησης κορυφής των ηγετών το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη, ο πρέσβης της Ελλάδας στη μόνιμη αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για αναβολή.


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, έγινε αναλυτική συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και σχετικές εισηγήσεις από πλευράς Γ. Παπανδρέου και Ευαγγέλου Βενιζέλου ενόψει τις Συνοδού Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσαν του υπουργούς για τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί, ενώ υπήρξε ομόφωνη υποστήριξη των υπουργών στη διαπραγματευτική ομάδα.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος του Ισπανού πρωθυπουργού δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η Μαδρίτη απηύθυνε ερώτηση στη Γερμανία (!) σχετικά με το κατά πόσον ευσταθούν οι φήμες περί αναβολής και πήρε απάντηση πως η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί.

Άγνοια δήλωσαν επίσης και αξιωματούχοι της Πορτογαλίας και της Αυστρίας.

Επίσημη διάψευση πάντως στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt περί σκέψεων της γερμανικής Καγκελαρίας να αναβάλλει τη Σύνοδο καθώς παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα που τη χωρίζει με την γαλλική κυβέρνηση αναφορικά με την περαιτέρω μόχλευση του ΕFSF δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου