Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: «Η Τρόικα απαιτεί λίστα με τους προς απόλυση δημοσίους υπαλλήλους»

Νέες αξιώσεις φαίνεται να εγείρει η Τρόικα προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και να γίνει έτσι το τελευταίο (;) απαραίτητο βήμα για την εκταμίευση της βοήθειας προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel η Τρόικα απαιτεί τώρα από την κυβέρνηση να της δοθεί μια πλήρης, αναλυτική λίστα με τα ονόματα όλων των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας απειλείται να καταρρεύσει στον δρόμο της λιτότητας. Αλλά οι διεθνείς ‘βοηθοί’ παραμένουν σκληροί: Για να εγκρίνουν νέα δισεκατομμύρια, θα πρέπει το κράτος πρώτα να εγγυηθεί τις απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και να αναφέρει επακριβώς τα ονόματα των πληττόμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται μάλιστα Έλληνα αξιωματούχο, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως «η τρόικα απαιτεί να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι του δημοσίου τομέα ως το τέλος του χρόνου. Και πλέον δεν ικανοποιούνται με αριθμούς. Θέλουν ονόματα και επώνυμα».
Το περιοδικό αναφέρει πως η πρόσθετη αυτή αξίωση είναι δείγμα του κλίματος αμφισβήτησης για την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μεταξύ των οποίων οι απολύσεις, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις..
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη να διαψεύδει, από το βήμα της Βουλής, το δημοσίευμα του περιοδικού και να δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση οι «τυφλές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματικές.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου