Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ Καταγγέλλουν unfair Τσίπρα

Ευθεία επίθεση στον Αλέξη  Τσίπρα για τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα με την οποία τονίζει ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα λεφτά του στην Ελλάδα ξέροντας ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει» εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για unfair, για αντεθνική πρόκληση και για προβοκάτσια εναντίον του τόπου, όπως και για μικροκομματική πολιτική, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και δη από το βήμα της Βουλής, καταφέρθηκαν εναντίον του κυρίου Τσίπρα.


«Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν την Ελλάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Μέχρι τώρα μόνον εχθροί της πατρίδας μας έλεγαν τέτοια πράγματα. Και να φανταστείτε ότι αυτά τα λέει σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δήλωσε πως " Με τη συνέντευξή του στην Die Zeit ο κ. Τσίπρας κάνει μια αντεθνική πρόσκληση, μια προβοκάτσια εναντίον του τόπου, αφού καλεί τους επενδυτές να προσέξουν γιατί αν επενδύσουν στην Ελλάδα οι συμφωνίες θα ακυρωθούν".
Και κατέληξε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του κινούνται από μια μικροκομματική οπτική γωνία».

Στις κατηγορίες αυτές απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη σειρά του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «βρίσκεται σε πανικό και κρέμεται από μία κλωστή» και ζητεί να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει στην ελληνική κοινωνία.

«Η κυβέρνηση εκβίαζε για να περάσουν τα μέτρα και έλεγε ψέματα για την καταβολή της δόσης ή μόνο εκβίαζε και την ενέπαιζαν οι δανειστές;», διερωτάται στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Όπως και να έχει, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ ουσιαστικά και, κινούμενη από την πρώτη στιγμή στην γραμμή της πιστής και απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου, οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στη χρεοκοπία».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου