Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

"Το μεγαλείο της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό"

« Όσο κι αν μας…καταπιέζουν, είμαστε πολύ τυχεροί που η Τουρκία είναι εδώ ως μητέρα πατρίδα»
Ο μουφτής της Θράκης ξαναχτύπησε με νέες προκλητικές δηλώσεις, αυτή τη φορά όσον αφορά το...


... θέμα του διορισμού των ιμάμηδων.

«Να μην εφαρμόσουμε τον νέο νόμο για τους ιμάμηδες» ζητά ουσιαστικά όπως διαβάζουμε στο «προξενείο-στοπ» τονίζοντας ότι «πρέπει να μείνουμε πιστοί στους εκλεγμένους μας ιμάμηδες και να μη στηρίξουμε όσους θα φέρει το κράτος»! Παράλληλα, ο Μέτε κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στη θρησκευτική ελευθερία της «τουρκικής μειονότητας».

«Επειδή δηλαδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν κάποτε από εκεί και με τα υπάρχοντα τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει που να πάει;» αναρωτιέται. « Όσο κι αν μας…καταπιέζουν όμως, είμαστε πολύ τυχεροί που η Τουρκία είναι εδώ ως μητέρα πατρίδα και ως κράτος-εγγυητής», και συνεχίζει:
«Δυστυχώς όμως το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα»

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr από το δημοσίευμα της μειονοτικής εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» αναφέρει ο ίδιος ότι:

«Αυτό που επιδιώκεται είναι η μειονότητα να μη σηκώσει κεφάλι… και ο αγώνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος. Την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης από την μέρα που παρέμεινε εδώ ως επίσημη μειονότητα, πάντοτε την έβαζαν να υποφέρει… Εν τέλει τα μέλη της μειονότητας αυτής, παρά το ότι είναι Έλληνες πολίτες, δεν αντιμετωπίστηκαν ως τέτοιοι.

Και εσείς ξέρετε πως, όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, υπήρχαν πολλά βάσανα. Τώρα έστω και αν δεν έχουν αποδοθεί όλα, φαίνονται να δίνονται, και είμαι ευγνώμων για αυτό. 

Αλλά στα μειονοτικά δικαιώματα, η μειονότητα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ως εθνική μειονότητα, αλλά πάντα ως θρησκευτική. Πάντοτε γίνεται προσπάθεια να προβληθεί πως πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα. Κατά καιρούς αυτό περιλάμβανε την διάκριση ανάμεσα σε Πομάκους, Τούρκους και Τσιγγάνους καθώς και την στήριξη διαφόρων ομάδων που ήρθαν εδώ.

Η μειονότητα όμως παρά τις δύσκολες συνθήκες σπούδασε τα παιδιά της. Κατά τον τελευταίο καιρό όπως βλέπετε, διαθέτει άτομα σε κάθε επίπεδο, θαρραλέα, που ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν τι κάνουν. Είναι μεγάλη τύχη που η Τουρκία είναι εδώ, μητέρα πατρίδα και κράτος-εγγυητής. Αλλά δυστυχώς το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα και προκαλεί άλλες συμπεριφορές”
 
ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου