Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά η πολυαναμενόμενη αποκατάσταση της αρχαία Πομπηίας

Η πολυαναμενόμενη αποκατάσταση της αρχαίας Πομπηίας θα ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσαν οι Ιταλικές αρχές την περασμένη Τετάρτη. Η συμφωνία σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης...


... στο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο FabrizioBarca, υπουργός υπεύθυνος για το έργο.


Το επονομαζόμενο GreatPompeii Έργου (Grande Progetto Pompei) έχει ως στόχο την διασφάλιση και τη βελτίωση της πρόσβασης στα αρχαία υπολείμματα της Πομπηίας .
Έχει την οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και από την ιταλική κυβέρνηση.

Αυτή περιλαμβάνει περίπου 105 εκατ. ευρώ για εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στο παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό χώρο, το οποίο συμβολίζει πλέον τις αποτυχίες του ιταλικού κράτους μετά από μερικές καταρρεύσεις διάσημων ιστορικών κτιρίων της περιοχής το Νοέμβριο του 2010.

Πρόσφατα, ένα τμήμα σύγχρονης τοιχοποιίας που συνόρευε με τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας κατέρρευσε μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν την μερική μετατόπιση του εδάφους κάτω από το τμήμα του τοίχου.

Η περιοχή έχει πέσει σε παρακμή για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά τις πρόσφατες καταρρεύσεις των τελευταίων δύο ετών, αυξάνεται η ανησυχία σχετικά με την ικανότητα της Ιταλίας να το προστατεύσει αποτελεσματικά.

Την περασμένη άνοιξη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti υποσχέθηκε ότι το έργο θα «διασφαλίσει τις κατεστραμμένες περιοχές του αρχαιολογικού χώρου και ... θα διασφαλίσει ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ικανών και έντιμων επιχειρήσεων και όχι με το οργανωμένο έγκλημα της περιοχής ». (The Archaeology News Network)

ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου