Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπαράθεση Τσίπρα-Στουρνάρα για το «λάθος»

«Το να λιποτακτεί ο πρωθυπουργός από τη "μάχη" της Βουλής δεν νομίζω ότι τιμά την κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης για το «λάθος» του ΔΝΤ με τον πολλαπλασιαστή του ελληνικού προγράμματος, προτείνοντας να καταργηθεί η ώρα του πρωθυπουργού καθώς, όπως είπε, «για μία ακόμη φορά ο κ  Σαμαράς απουσιάζει». Σε ό,τι αφορά τις επίκαιρες ερωτήσεις ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι από τις 950 που έχουν κατατεθεί τους τελευταίους 7 μήνες η κυβέρνηση έχει απαντήσει στις 459, κάτι που, όπως ανέφερε, «συνιστά αρνητικό ρεκόρ».

Ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στούρναρα, ζήτησε να απαντήσει αν συμφωνεί με την άποψη που κατέθεσε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ολι Ρεν ότι οι επιπτώσεις από το λάθος του ΔΝΤ είναι "οριακές και άνευ σημασίας", ενώ του ζήτησε και μια «ειλικρινή τοποθέτηση», όπως χαρακτηριστικά είπε, στο αν το λάθος σημαίνει ότι έρχονται και νέα μέτρα.



Στην πρώτη του απάντηση, ο κ. Στουρνάρας επέμεινε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση, με πράξεις και με έργα και όχι με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες».



Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν διεκδικεί «κούρεμα» του χρέους, όταν το λένε κάποιοι από τους δανειστές της χώρας. «Ο κ. Σαμαράς ανέλαβε την ιδιοκτησία του προγράμματος και θα αναλάβει και την αποτυχία του προγράμματος», είπε και σημείωσε: «Εχετε παραδοθεί απολύτως στη στρατηγική της κ. Μέρκελ, στρατηγική που δεν είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας». Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα «μνημονιακότερο του μνημονίου».



Στη δευτερολογία του, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών, συντάξεων και αυξήσεις νέων φόρων. «Πατήσατε νάρκη», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του Γ. Μέργου, “με θανάσιμο τρόπο” όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και του Επιτρόπου, Ολι Ρεν. Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, λέγοντας: «"Κούρεμα" έχει γίνει. Θα γίνει και άλλο. Προβλέπεται. Είναι στην απόφαση μέσα του Eurogroup του Δεκεμβρίου. Σας καλώ να την διαβάσετε προσεκτικά. Είναι στη δεύτερη σελίδα, περίπου στη δεύτερη παράγραφο, αν θυμάμαι καλά».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου