Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στάση αναμονής στο Χ.Α. με φόντο τις εξελίξεις στην Κύπρο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ήπια είναι μέχρι στιγμής η κίνηση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με τον Γενικό Δείκτη -που χθες σημείωσε νέο χαμηλό κλείσιμο έτους- να εναλλάσσει πρόσημο σε στενό εύρος διακύμανσης, εκατέρωθεν των 920 μονάδων.

Μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες, ο τραπεζικός δείκτης αντιδρά ανοδικά (σε ποσοστό έως και 4,54% νωρίτερα), με την Εurobank να ενισχύεται 6,01%, την Τρ. Πειραιώς να διαπραγματεύεται ενισχυμένη 5,08% και τις Alpha Bank και ΕΤΕ να καταγράφουν κέρδη 3,97% και 5,22% αντίστοιχα.


Πέραν των τραπεζικών τίτλων, σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στον FTSE25 η MIG (ενισχύεται 2,39)% και η μετοχή της Μυτιληναίος (+1,37%), ενώ σε οριακά θετικό έδαφος βρίσκονται οι FF Group, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Motor Oil, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ υποχωρώντας άνω του 2%.

Η Coca-Cola 3E (που χθες διαφοροποιήθηκε από την υπόλοιπη αγορά) υποχωρεί 1,56%, πάνω από 1% υποχωρούν επίσης οι Intralot, Eurobank Properties και Jumbo, ενώ με απώλειες μικρότερες του 1% ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Frigoglass.

Το ενδιαφέρον της αγοράς συνεχίζουν να μονοπωλούν οι εξελίξεις στην Κύπρο, μετά τη χθεσινή καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου που, στη βάση της απόφασης του Eurogroup, προέβλεπε «κούρεμα» καταθέσεων. Το «βλέμμα» στρέφεται σήμερα στη Μόσχα και στις επαφές της κυπριακής ηγεσίας στο πλαίσιο αναζήτησης εναλλακτικών ή συμπληρωματικών λύσεων χρηματοδότησης.

Η εγχώρια αγορά παραμένει κάτω από το «σύννεφο» των εξελίξεων στην Κύπρο, οι οποίες αυξάνουν την αβεβαιότητα και τον συστημι8κό κίνδυνο, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή αναμένει μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α. και απόπειρα ανοδικής αντίδρασης, καθώς οι μετοχές κινούνται υπό την πίεση της τεχνικά υπερπωλημένης εικόνας.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 927,51 μονάδες με απώλειες 0,44%. Κινούμενος σε εύρος διακύμανσης που οριακά υπερβαίνει τις 18 μονάδες, βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 1,11% στις 913,20 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 4,79% στις 128,74 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 18,7 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 31,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 54 μετοχές κινούνται ανοδικά, 57 υποχωρούν και 24 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.
 
GD 928.3700.54%
ΟΓΚΟΣ: € 30,212,811.760




Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου