Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη με Πούτιν, Παπούλια και Σαμαρά

Τον απόλυτο σεβασμό του στην απόφαση της Κυπριακής Βουλής εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε και τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν και της Ελλάδας Κάρολο Παπούλια, καθώς και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει «τον απόλυτο σεβασμό του στη σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη συγκαλέσει για αύριο το πρωί σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο για την από κοινού συζήτηση και μελέτη της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.


Επίσης, στη δήλωση αναφέρεται ότι απόψε ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε ημίωρη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «Διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών», παρά τις συνεχείς αναφορές των κυπριακών, ρωσικών και εν γένει διεθνών ΜΜΕ για άρνηση του Ρώσου προέδρου να απαντήσει στις απελπισμένες κλήσεις του Κύπριου ομολόγου του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για μια σειρά διμερών θεμάτων, αλλά κυρίως για το κυπριακό οικονομικό πρόβλημα και για τις προτεινόμενες λύσεις που τέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ να αναφέρει πως η τηλεφωνική επικοινωνία διεξήχθη κατόπιν κυπριακού αιτήματος.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράστασή του, καθώς και ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις δραματικές ώρες που περνά ο κυπριακός ελληνισμός. Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό για «την αδελφική αλληλεγγύη του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Eurogroup».

Ο Κύπριος πρόεδρος επικοινώνησε, επιπλέον, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κυπριακό ελληνισμό.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου