Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Από τη Ρωσία με αγάπη» – Έτοιμοι να προχωρήσουν σε συμφωνία δανειοδότησης της Κύπρου

-Προωθούν το πακέτο λύσης του Γιώργου Λιλλήκα για ένεση ρευστότητας του Κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου
-Δάνειο μέχρι και 10 δις
- Τι αναφέρει επιστολή του ο Πρώτος Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Ρωσικής Δούμας

Δυναμική στο διαπραγματευτικό προφίλ της Κυπριακής Δημοκρατίας για την συνομολόγηση πακέτου διάσωσης ενδεχωμένος να δώσει η θετική ανταπόκριση της Ρωσίας για καταβολή δανείου μέχρι και 10 δις ευρώ.



Ο Πρώτος Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Ρωσικής Δούμας Μιχαήλ Εμελιάνοφ, με επιστολή του Προς τον Γιώργο Λιλλήκα, παρουσιάζεται ιδιαίτερα θερμός, για διαπραγμάτευση της δέσμης προτάσεων του κυρίου Λιλλήκα που αφοερούν την δανειοδότηση της Κύπρου, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή και ανάπτυξη σε ένα τμήμα του κοιτάσματος φυσικού αερίου και απόκτηση μετοχών, στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.
Μάλιστα σημειώνει το ενδιαφέρων μεγάλης μερίδας ρώσων βουλευτών για έναρξη διαπραγματεύσεων από σήμερα
Τετάρτη 20/3/2013!

Ο Κύριος Λιλλήκας, ο οποίος αποκάλυψε την αλληλογραφία που είχε μαζί με τον Μιχαήλ Εμελιάνοφ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει αυτή την προοπτική με αποφασιστικότητα, αλλά και χωρίς αμφιταλαντεύσεις.

Διαβάστε πιο κάτω το περιεχόμενο της επιστολής.

«Μόσχα 19 Μαρτίου 2013
Κύριο Γιώργο Λιλλήκα
Λευκωσία - Κύπρος


Αγαπητέ κ. Λιλλήκα!

Σας ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη δέσμη προτάσεων σχετικά με τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος της Κύπρου.
Το πακέτο περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την καταβολή ρωσικού δανείου προς την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό μεταξύ 5 και 10 δισ. ευρώ με επιτόκιο από 2,5% έως 3% ετησίως.
Από την κυπριακή πλευρά προτείνεται να δοθεί η ευκαιρία σε ρωσική εταιρία να λάβει μέρος στην ανάπτυξη και την παραγωγή σε ένα τμήμα του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η επένδυση σε ποσοστό 20-30% στην ενεργειακή υποδομή της Κύπρου (αγωγοί και εγκαταστάσεις ΥΦΑ).

Στο πακέτο σας υπάρχει επίσης η πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της ή τη συμμετοχή στη διαχείριση της κεφαλαιοποίησης της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και / ή την ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ.

Οι προτάσεις σας έχουν τύχει πολύ θετικής ανταπόκρισης από αρκετά μέλη στην Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έχουν προωθηθεί άμεσα προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Επί του παρόντος οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές καταβάλλουν προσπάθειες ώστε το "πακέτο Λιλλήκα" να αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση, οι οποίες θα αρχίσουν στις 20 Μαρτίου.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους ιστορικούς μας τους φίλους – Κύπριους πολίτες ότι η όποια ρωσική βοήθεια θα παρασχεθεί, θα είναι σαφέστερα κάτω από πιο ευνοϊκές συνθήκες για την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιχαήλ Εμελιάνοφ
Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος
Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής

Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας»

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου